Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Jonah Bijvank gaat voetballen bij Illinois Central College!

Jonah Bijvank gaat voetballen bij Illinois Central College!

De 16-jarige Jonah Bijvank heeft zijn Amerikaanse avontuur te pakken en gaat voetballen bij Illinois Central College. De middenvelder zal als enige nieuwkomer bij Illinois terechtkomen, Floris Hidma gaat ook via KingsTalent naar Illinois Central College.

De eerste stappen bij een voetbalclub zette Jonah op vijfjarige leeftijd bij SV Walcheren. Vijf jaar later kwam de interesse op gang van JVOZ uit Vlissingen. Maar ook Sparta Rotterdam, NAC en Feyenoord  hadden het talent bij Jonah opgemerkt. Maar Jonah bleef bij JVOZ waar hij in de hoogste jeugdteams voetbalde. In de laatste twee jaar speelde Jonah voor de Onder-16 en Onder-18 van JVOZ en speelde hij tegen jeugdteams van Nederlandse profclubs.

Jonah is een controlerende middenvelder die ook op de andere posities op het middenveld uit de voeten kan. Hij is aanvallend belangrijk met zijn goede techniek en passing. Maar ook verdedigend staat hij zijn mannetje en zodoende is hij een echte ‘controleur’ op het middenveld.

Zijn nieuwe team kende afgelopen seizoen een prima jaar. Het won het Region 24 toernooi van Lewis & Clark in de finale. In de reguliere competitie waren de Cougars vooral thuis erg sterk. Er werd elf keer gewonnen en slechts drie keer verloren in thuisduels.

Wij wensen Jonah veel succes in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.