Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Iris van der Does ruilt HC Rotterdam in voor Lander University

Iris van der Does ruilt HC Rotterdam in voor Lander University

Iris van der Does gaat Nederland verlaten om de Amerikaanse droom werkelijkheid te laten worden. Vanaf komende zomer zal de 17-jarige hockeyster uit gaan komen voor Lander University!

Iris begon op slechts zesjarige leeftijd met hockey bij haar huidige hockeyclub HC Rotterdam. Vanaf de jongste jeugdteams heeft ze altijd gespeeld in de 2e teams van de 12 totale teams in haar leeftijdsklasse. Naast hockey speelde Iris ook tennis tot ze 16 was, maar ze stopte om zich volledig te kunnen focussen op hockey. Dankzij deze beslissing werd ze geselecteerd om te trainen en te concurreren met het hoogste onder 16-team. In het seizoen 2023-2024 traint en speelt ze met het eerste team van de onder 18 bij haar club HC Rotterdam, dat uitkomt in de hoogste nationale competitie in haar leeftijdscategorie. Iris was aanvoerder van het onder 16-team en is nu aanvoerder van het onder 18-team.

Iris kan zowel op het middenveld als in de voorhoede spelen, maar speelt het beste als rechts midden. Ze is zeer atletisch en heeft een goed vermogen om ruimtes op het veld te herkennen. Haar sterke punten zijn onder andere het slaan van corners, snelheid, reactiesnelheid, het maken van loopacties, harde en nauwkeurige slagen, sleeppushes en push passes, fysieke kracht en doorzettingsvermogen.

Vrienden en familie zouden Iris omschrijven als een enthousiast, sociaal en positieve meid. Ze houdt ervan nieuwe mensen te ontmoeten en staat altijd open voor nieuwe avonturen. Iris heeft een zorgzaam karakter dat ze binnen haar familie laat zien. Als teamgenoot heeft Iris veel doorzettingsvermogen en energie. Ze coacht haar teamgenoten met positieve feedback en heeft altijd het collectieve doel van het team voor ogen. Iris heeft een goede balans tussen serieusheid en plezier op het veld en op school. Ze staat altijd open voor het leren van nieuwe dingen en is open voor kritiek.

Lander University heeft afgelopen jaar een sterk seizoen gespeeld. Ze wisten namelijk dertien van de negentien wedstrijden te winnen. Wij denken dat Iris een geweldige versterking zal zijn op het middenveld om komend seizoen nog meer wedstrijden winnend af te sluiten. We willen Iris dan ook heel veel plezier en succes wensen in Amerika en zien graag mooie verhalen over haar prestaties!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.