Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Georginho de Fretes verlaat Quick voor Amerikaans avontuur bij Murray State College

Georginho de Fretes verlaat Quick voor Amerikaans avontuur bij Murray State College
Bron: LMK Fotografie

Georginho begon op negen jarige leeftijd met voetballen bij de hoog aangeschreven semi-profclub HV & CV Quick in Den Haag. Hij klom snel op van de reserveteams naar de hoogste teams in zijn leeftijdscategorie. Hij heeft altijd meegedaan in de hoogste regionale jeugdcompetities en ontwikkelde zich later tot de hogere teams om op nationaal jeugdniveau te spelen.

Als aanvaller was hij de topscorer van Quick onder 16, met 32 doelpunten in een seizoen. Als rechts wingback was hij een sleutelspeler voor Quick onder 18, die dat jaar professionele jeugdacademies zoals Roda JC en MVV Maastricht versloegen. Hij werd kampioen met het onder 19 team tijdens het seizoen 2022-2023 en promoveerde naar het hoogste nationale onder 19 niveau. Naast Quick speelde Georginho ook voor het Varsity-voetbalteam van de Internationale School Den Haag, waar hij elk jaar deelnam aan toernooien in heel Europa. Tijdens het seizoen 2022-2023 werd hij met zijn team tweede in de competitie, waarbij Georginho twee MVP-awards en een coaches keuze award won. In het seizoen 2023-2024 was hij een belangrijke basisspeler voor Quick onder 19, dat de hoogste nationale jeugdcompetitie speelt, en maakte hij zijn debuut tijdens het voorjaarssemester van 2024 voor het onder 23 team.

Georginho is een veelzijdige speler die op elke positie aan de vleugel kan spelen, maar zijn voorkeur gaat uit naar de aanvallende rol van rechter wingback. Met zijn uitstekende atletische vermogen sprint hij met grote snelheid langs de zijlijn. Zijn technische vaardigheden maken hem een waardevolle speler in het combinatiespel, terwijl zijn vastberadenheid hem een geduchte tegenstander maakt in zowel verdediging als aanval. Georginho’s precisie in passes en voorzetten, samen met zijn sterke linkerbeen, maken hem een bedreiging voor elke verdediging. Maar bovenal is het zijn winnaarsmentaliteit en positieve coachingvaardigheid die hem onderscheiden op en naast het veld.

Georginho zal in Amerika gaan spelen voor het men’s soccer team van Murray State College. Dit is een verstandige keuze van hem aangezien de ploeg van trainer Alex Morais meestal in een 3-5-2 systeem speelt. Ideaal dus voor Georginho die graag als opkomende back speelt.

Wij wensen Georginho veel succes met zijn studie en voetbalcarrière bij Murry State College!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.