Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Luther College versterkt zich met middenvelder Valentijn Belder!

Luther College versterkt zich met middenvelder Valentijn Belder!

Valentijn Belder pakt zijn koffers en vertrekt naar Amerika voor een avontuur bij Luther College!

Valentijn begon op vijf jarige leeftijd met voetballen bij zijn plaatselijke club V.O.C. Hij won het kampioenschap met de onder 13. Als basisspeler en aanvoerder van de onder 16 mocht hij af en toe meespelen bij de onder 17 en onder 19 van V.O.C. om meer uitdaging te krijgen tijdens de wedstrijden. In december 2022 en februari 2023 werd Valentijn uitgenodigd om te spelen bij de professionele jeugdacademie Excelsior Rotterdam. Van de 500 deelnemers haalde Valentijn het tot de finale met 21 andere spelers, maar helaas is het hem nét niet gelukt om een plek in de jeugdacademie te bemachtigen.

In maart 2023 nam Valentijn deel aan een internationaal toernooi in Blackpool, Engeland, met de onder 17 van V.O.C. waar ze als derde eindigden. Ook heeft Valentijn ongeveer een maand op proef gespeeld bij Excelsior Maassluis, dat uitkomt in de op twee na hoogste nationale jeugddivisie. Maar Valentijn bleef V.O.C. trouw. In het seizoen 2023-2024 maakte hij op zeventien jarige leeftijd de overstap naar de onder 23, dit team komt uit op het op twee na hoogste niveau van Nederland. Naast dat Valentijn speler is van de onder 23 van V.O.C., heeft hij dit hele jaar met het 1e elftal meegetraind en geeft hij ook nog training aan de onder 9 van V.O.C.

Vrienden en familie beschrijven Valentijn als een sociaal en vriendelijk persoon die gemakkelijk met iedereen kan opschieten. Hij is vastberaden om te slagen en stelt altijd doelen voor zichzelf op die hij dat seizoen wil behalen. Zijn teamgenoten zouden zeggen dat hij de echte teamleider is die een voorbeeld is voor de rest van hen.

Na de zomer gaat Valentijn spelen bij het Luther College. De ploeg van trainer Chris Garcia-Prats heeft een redelijk goed seizoen achter de rug. Ze wisten zes keer te winnen en acht keer gelijk te spelen in de 20 wedstrijden die ze gespeeld hebben. Dankzij deze prestatie heeft het team de Play-offs weten te bereiken. Hopelijk kan Valentijn met zijn winnaarsmentaliteit Luther College aan nog meer overwinningen helpen.

Wij wensen Valentijn veel succes bij Luther College en zijn verdere avonturen in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.