Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Keepster Justine Candel verlaat Nederland en versterkt het team van Life University

Keepster Justine Candel verlaat Nederland en versterkt het team van Life University
Bron: Ed van de Pol

Justine verlaat de Nederlandse velden en gaat het doel van Life University verdedigen.

Justine is haar keepsters carrière begonnen bij SC Buitenveldert op negen jarige leeftijd. Hier heeft ze haar talenten al vroeg kunnen laten zien. Toen Justine deel uitmaakte van de O17 van SC Buitenveldert mocht ze al mee gaan doen met trainingen en wedstrijden van het eerste team. Het talent van Justine bleef niet onopgemerkt. Na erg goed presteren bij haar eigen club is ze uiteindelijk uitgenodigd voor een oefentraining bij VV Alkmaar. Na haar kwaliteiten hier te laten zien heeft ze een transfer verdiend. Niet alleen de trainers van VV Alkmaar waren onder de indruk van haar kwaliteiten maar ook de trainers van Oranje onder 16 (v). Hier heeft ze vervolgens ook een uitnodiging voor gekregen. Momenteel speelt Justine haar wedstrijden bij AZ Alkmaar onder 20.

Justine kan omschrijven als een veelzijdige keepster. Op het veld wordt ze vaak betrokken bij het spel en is ze niet bang om mee te voetballen. Met een goede trap in beide benen weet ze daarom ook vaak haar mede speelsters te vinden. Ook is ze met haar uitstekende reflexen goed in 1 tegen 1 situaties en hebben tegenstanders vaak moeite om het net te vinden. Daarnaast vind Justine het belangrijk om zo veel mogelijk te blijven communiceren met haar verdedigende linie om zo de nul zo vaak mogelijk te houden.

Naast dat Justine een betrouwbare teamgenoot is in het veld wordt ze door haar vrienden en familie beschreven als een vriendelijk en geliefd persoon. Maar ook als iemand die niet op haar mond is gevallen en dat wordt erg gewaardeerd. Justine heeft haar atletisch vermogen niet van een vreemde, zo hebben haar beide ouders vroeger op hoog niveau geroeid. Ook is studeren in het buitenland niet vreemd voor de familie Candel. Justine heeft 2 zussen die in Canada gestudeerd hebben en weten dus alles van het Campus leven af.

Na de zomer gaat Justine het team van Life University versterken. De school is gelegen in Marietta in de staat Georgia. Het team heeft vorig seizoen onder leiding van Meg McGonigle alles weten te winnen op hun eigen campus en maar drie uitwedstrijden gingen verloren. Wij zijn ervan overtuigd dat Justine met haar kwaliteiten het team gaat versterken.

Wij wensen Justine heel erg veel succes met de volgende stap in haar carrière!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.