Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Siem Duijs ruilt de velden van SV Meersen in voor een avontuur over zee bij Fort Hays State University

Siem Duijs ruilt de velden van SV Meersen in voor een avontuur over zee bij Fort Hays State University

Siem Duijs gaat Nederland verlaten voor een Amerikaans avontuur. De aanvallend ingestelde voetballer gaat spelen bij Fort Hays State University.

Siem is sinds zijn vijfde levensjaar al actief in de voetbalwereld. Hij is zijn carrière begonnen bij Berghem Sport. In de jeugd is er vaker interesse in hem getoond door meerdere eredivisie teams. Ook is hij gescout geweest door RKC Waalwijk, Willem II en FC Den Bosch maar tot een definitieve overstap kwam het niet. Door het talent wat Siem had laten zien mocht hij ook al op 17-jarige leeftijd aansluiten bij de trainingen van het eerste team van Berghem Sport. Om het voetballen beter te combineren met zijn studie is Siem vervolgens naar SV Meersen gegaan in Maastricht. Ook hier stopte hij niet met doelpunten maken. In zijn eerste seizoen werd hij topscorer van de competitie waarbij hij in 20 wedstrijden maar liefst 19 keer  wist te scoren en 14 assists gaf.

Siem is een speler die op meerde posities inzetbaar is. Hij komt goed uit de voeten op de flanken of in de spits, maar het liefst speelt hij als aanvallende middenvelder. Zijn sterke punten zijn dan ook zijn uithoudingsvermogen, positionering in de 16 en zijn balbeheersing. Ook heeft Siem een zeer sterke pass en voorzet in de benen waardoor hij zijn teamgenoten vaak in scoring posities kan brengen. Buiten dat is hij sterk in duels en kan hij zijn team vaak op sleeptouw nemen.

Op het veld is Siem een echte winnaar en is hij erg competitief. Maar buiten het veld is het eigenlijk precies het tegenovergestelde. Hij is een erg rustig persoon. Zijn familie zou hem dan ook beschrijven als iemand die erg vriendelijk en vrolijk is. Hij is erg ambitieus en werkt altijd hard.

De school waar Siem naartoe gaat is de Fort Hays State University. Deze school is gelegen in Hays in Kansas. Het team heeft onder leiding van Alex Nichols vorig seizoen acht wedstrijden weten te winnen en net zoveel gelijk gespeeld. We hopen dat het team samen met Siem zijn kwaliteiten volgend seizoen meer overwinningen kunnen behalen.

Wij wensen Siem heel erg veel plezier en succes bij Fort Hays State University!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.