Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
In the Media Updates

Berna Kabakci versterkt het nationale team van Noord-Macedonië in de kwalificatie voor het EK 2025

Berna Kabakci versterkt het nationale team van Noord-Macedonië in de kwalificatie voor het EK 2025

Berna Kabakci, een getalenteerde keepster met roots in zowel Nederland als Noord-Macedonië, heeft zichzelf in korte tijd in de schijnwerpers van het internationale vrouwenvoetbal gezet. Haar reis van de Nederlandse velden naar de Amerikaanse college competitie bij Carson-Newman University in Tennessee is een inspirerend verhaal van ambitie, doorzettingsvermogen en pure passie voor het spel.

Opkomst naar de Top

Kabakci begon haar voetbalcarrière in Nederland, waar ze al snel opviel door haar talent en doorzettingsvermogen. Haar prestaties bij de U17- en U19-teams van Noord-Macedonië trokken de aandacht van de nationale scouts, wat haar eerste oproep voor het nationale team opleverde. Sindsdien heeft ze meerdere keren deel uitgemaakt van de nationale selectie, waaronder deelname aan kwalificatiewedstrijden voor het EK 2025. In 2023 besloot Kabakci de grote stap naar de Verenigde Staten te maken om te voetballen bij Carson-Newman University. Ze maakte meteen indruk! In haar eerste seizoen bij de Eagles verzamelde ze maar liefst 52 reddingen in 14 wedstrijden. Haar debuut was spectaculair, met tien reddingen in een 1-0 verlies tegen Anderson. Dit was de eerste keer sinds 2019 dat een Carson-Newman keepster tien of meer reddingen maakte in een wedstrijd – een duidelijk teken van haar talent.

 

 Bijdrage aan het Nationale Team

Eerder dit jaar speelde Kabakci belangrijke wedstrijden tegen Letland en Slovenië, waarin ze haar vaardigheden en veerkracht op het internationale podium toonde. Nu maakt ze zich klaar voor haar derde optreden bij de nationale ploeg, met een cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië op 31 mei. De wedstrijd vindt plaats in het Peter Miloshevski Training Center van de FFM in Skopje, een spannende kans voor Kabakci om haar land te vertegenwoordigen.

 

Kansen voor Student-Athletes in Amerika

Kabakci’s verhaal laat zien hoeveel kansen er liggen voor student-athletes in de Verenigde Staten. Amerikaanse universiteiten bieden niet alleen top academische opleidingen aan, maar ook fantastische faciliteiten en ondersteuning voor atleten. Dit stelt talentvolle spelers, zoals Kabakci, in staat om hun sportieve ambities na te streven terwijl ze een waardevolle opleiding volgen.

De NCAA-competitie is een geweldige plek waar jonge atleten kunnen groeien, zowel op als buiten het veld. Ze krijgen toegang tot professionele coaching, moderne trainingsfaciliteiten en de kans om tegen enkele van de beste talenten in hun leeftijdsgroep te spelen. Voor internationale studenten zoals Kabakci is het een kans om hun horizon te verbreden, nieuwe culturen te ervaren en hun sportieve carrière naar nieuwe hoogten te tillen.

 

Toekomstperspectieven

Met haar indrukwekkende prestaties en vastberadenheid lijkt de toekomst voor Berna Kabakci veelbelovend. Haar rol in het nationale team van Noord-Macedonië en haar impact bij Carson-Newman University zijn slechts het begin van wat een glansrijke carrière kan worden.

Kabakci’s reis van Nederland naar Noord-Macedonië en uiteindelijk naar Amerika is een bewijs van de kansen die ontstaan door hard werk en toewijding. Haar verhaal inspireert en moedigt toekomstige generaties aan om hun dromen na te jagen, ongeacht de obstakels die ze tegenkomen.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.