Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Marit Jansen gaat softballen bij Marshalltown Community College in Amerika

Marit Jansen gaat softballen bij Marshalltown Community College in Amerika
Bron: Wouter van Atten

Marit zal Nederland  gaan verlaten. Ze gaat voor een nieuwe uitdaging in Amerika. Ze gaat zich opmaken om te spelen bij Marshalltown Community College.

Marit Jansen begon haar sportieve reis op tienjarige leeftijd toen ze de overstap maakte van hockey naar softbal. Haar talent werd al snel duidelijk en vanaf haar dertiende speelde ze regelmatig met het eerste senior vrouwenteam van Almere’90 op het op een na hoogste nationale seniorenniveau in Nederland. Toen Marit zeventien werd, trad ze toe tot het tweede senior vrouwenteam van Almere’90, waar ze op het hoogste nationale niveau bleef concurreren.

In 2021 trainde en speelde Marit met de RTC Scimitars, een befaamde honkbalacademie voor jonge, getalenteerde atleten die op het hoogste niveau spelen. Met de RTC Scimitars nam ze deel aan diverse hoogwaardige nationale en internationale toernooien, wat haar vaardigheden en ervaring verder aanscherpte.

Marit kan zowel in het infield als op het outfield spelen, met een voorkeur voor derde honk en links-/middenveld. Haar prestaties spreken dan ook voor zich. In 2018 werd ze Nederlands kampioen met het tweede senior vrouwenteam van Almere’90, in 2021 schitterde ze in de Senior League Grandslam en in 2022 sloeg ze de meeste homeruns van haar team en verhuisde ze naar het hoogste nationale niveau.

Marit haar teamgenoten en coaches beschrijven haar als een energieke, hardwerkende en fanatieke speelster die altijd 200% geeft om een wedstrijd te winnen. Haar familie en vrienden zien haar als een bedachtzaam, zorgzaam en behulpzaam persoon die altijd klaar staat om anderen te helpen hun doelen te bereiken. Deze eigenschappen maken Marit tot een waardevolle teamspeler die positief gedrag aanmoedigt en nooit opgeeft.

Komend seizoen zal Marit dus het team van Marshalltown Community College gaan versterken. Dit team heeft afgelopen seizoen een matig jaar gehad waarbij er maar zes keer gewonnen werd in 26 wedstrijden. Met Marit erbij denken we dat het team een goede versterking heeft om het komend seizoen beter te doen. We wensen Marit veel succes in deze nieuwe uitdaging en kijken uit naar haar toekomstige prestaties bij Marshalltown Community College.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.