Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Pieter Broerse verruilt BFC voor de Clarkson Golden Knights

Pieter Broerse verruilt BFC voor de Clarkson Golden Knights

Pieter Broerse gaat het Amerikaanse avontuur aan in de staat New York. Hier zal hij het team van Clarkson University gaan versterken. 

Pieter begon al op driejarige leeftijd met voetballen bij BFC, een hoog aangeschreven amateur jeugdopleiding. Op negenjarige leeftijd verhuisde hij naar Thailand, waar hij vloeiend Engels leerde spreken. In Thailand vertegenwoordigde hij het schoolteam en FC Bangkok in top jeugdcompetities en internationale toernooien.

Na zijn tijd in Thailand keerde Pieter terug naar Nederland en sloot zich voor een seizoen aan bij NVC, voordat hij terugkeerde naar BFC om opnieuw op nationaal jeugdniveau te spelen. Met BFC onder 12 won hij de competitie en bereikte hij de halve finale van de beker waarbij hij het opnam tegen professionele jeugdopleidingen zoals Ajax, Utrecht en Vitesse. Het jaar daarop versloeg hij met BFC onder 13 Ajax onder 13. In de jaren daarna was Pieter een belangrijke basisspeler van BFC onder 15, onder 16 en onder 17 waarbij hij altijd op nationaal jeugdniveau speelde. Afgelopen seizoen heeft Pieter zijn minuten gemaakt in BFC onder 18.

Pieter is een zeer gemotiveerd en getalenteerd persoon met een sterke academische achtergrond en indrukwekkende sportieve prestaties. Zijn doorzettingsvermogen en leiderschap maken hem een aanwinst zowel op als buiten het veld. Hij staat bekend om zijn vermogen om goed in een team te werken en zijn leiderschapskwaliteiten worden erkend door zijn teamgenoten. Zijn vloeiende Engelse taal en zijn vermogen om zich aan te passen aan verschillende culturen maken hem tot een veelzijdig en goed afgerond individu.

Pieter kan op meerdere posities spelen op het middenveld en kan ook als centrale verdediger of rechtsachter uit de voeten. Zijn beste positie is echter als verdedigende middenvelder. Hij heeft een goed voetbal-IQ en tactisch inzicht, waardoor hij het spel effectief kan lezen en beïnvloeden. Zijn sterke technische vaardigheden komen tot uiting in doordachte passes, zowel op korte als lange afstand. Daarnaast beschikt hij over uitstekende 1-tegen-1 verdedigingsvaardigheden, wat bijdraagt aan de verdedigende stabiliteit van het team. Met zijn kopkracht levert hij cruciale bijdragen in zowel de verdediging als de aanval. Pieter neemt altijd verstandige beslissingen, zowel met als zonder de bal, en heeft een opvallende werkethiek die een echte winnaarsmentaliteit laat zien.

Pieter Broerse zal de Golden Knights van Clarkson University gaan versterken. Hier gaat hij proberen een kampioenschap te winnen in de Liberty League. Wij denken dat hij met zijn verdedigende kwaliteiten een stabiele factor is voor het team dat hierdoor succes zal bereiken. Wij wensen Pieter heel veel succes en plezier in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.