Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
In the Media

Twee Nederlanders in de NBA!

Twee Nederlanders in de NBA!

Groot nieuws in de basketbal wereld, zowel Quinten Post als Jesse Edwards zullen komend seizoen actief zijn in de NBA.

Quinten Post is als 52e gekozen in de NBA Draft door de Golden State Warriors, waarmee hij de eerste Nederlander is sinds Henk Norel in 2009 die via de jaarlijkse Draft is geselecteerd. Quinten maakte grote indruk tijdens zijn jaren bij Boston College. Als student-atleet combineerde hij zijn studie met uitmuntende prestaties op het basketbalveld. Post ontwikkelde zich tot de belangrijkste speler van zijn team, waarbij zijn lengte en schotvaardigheid hem deden opvallen bij NBA-scouts. Dat dit zou gebeuren had hij vijf jaar geleden nooit gedacht!

Naast Post maakt ook Jesse Edwards zijn opwachting in de NBA. Edwards heeft een two-way contract verdiend bij de Minnesota Timberwolves, wat betekent dat er dit seizoen niet één, maar twee Nederlanders in de NBA actief zullen zijn. Jesse is ook student-atleet geweest, hij speelde vier seizoenen voor Syracuse Universtity en sinds de zomer van 2023 laat hij zijn talent zien bij West Virginia University.

Benieuwd naar hoe hun avontuur eruitzag? Klik hier voor het volledige artikel

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.