Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Voetbalster Guusje van Heugten stapt op het vliegtuig naar Salt Lake Community College

Voetbalster Guusje van Heugten stapt op het vliegtuig naar Salt Lake Community College

Guusje is klaar voor haar avontuur in de Verenigde Staten. Ze zal na de zomer gaan schitteren bij de conference én regional champion in Utah.

Guusje stond op achtjarige leeftijd al op het veld bij haar lokale club MVC ’19. Ze hield zich goed staande tussen de jongens en heeft dat dan voor lange tijd volgehouden. Op haar dertiende maakte ze al de overstap naar het O15-1 jongensteam  waar ze uiteindelijk drie jaar mee heeft gespeeld. In haar derde seizoen als aanvoerder leidde ze dit team naar diverse toernooioverwinningen en werd ze opgemerkt door scouts van de KNVB. Haar schema was vaak hectisch, met dubbele wedstrijden en bijdragen aan zowel haar eigen team als het meiden O19-team. Hierna koos Guusje ervoor om door te gaan naar het seniorenniveau bij de vrouwen.

In het seizoen 2022-2023 maakte ze de overstap naar SV Someren, een club die concurreert in een van de hoogste seniorenvrouwencompetities van het land. Als basisspeelster in het eerste seniorenteam van SV Someren heeft Guusje tijdens het seizoen 2023-2024 haar talent nog verder kunnen ontwikkelen en zich in de schijnwerper kunnen spelen bij Amerikaanse coaches.

Guusje speelt het liefst als centrale verdediger, maar kan ook als rechtsback of vleugelspeler uit de voeten. Haar snelheid, fysieke kracht en uitstekende tackles maken haar een gedoogde tegenstander in 1-op-1 situaties. Haar talent en winnersmentaliteit zullen goed passen binnen het team van de Bruins.

Guusje staat bekend als een energieke en betrouwbaar meid, zowel op als buiten het veld. Ze is vaak in de sportschool te vinden en houdt ervan om actief te blijven met vrienden, of het nu gaat om sport of sociale activiteiten. Ze neemt van nature de coachende rol binnen een team en waardeert als er samen gestreden wordt.

Salt Lake Community College heeft met Guusje van Heugten een uitzonderlijk talent binnengehaald. Het team van de Bruins heeft een heel sterk seizoen achter de rug met meerdere prijzen en een succesvol optreden bij het NJCAA tournament. De winst was heel dichtbij en de goal voor Guusje en haar team zal dan ook worden om komend seizoen die beker ook in de lucht te houden!

We wensen Guusje veel succes in Utah en kijken uit naar haar verhalen!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.