Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Roos Bijman stapt op het vliegveld om East Stroudsburg University te gaan versterken!

Roos Bijman stapt op het vliegveld om East Stroudsburg University te gaan versterken!

Na de zomer zal Roos vertrekken naar Pennsylvania om haar Amerikaanse avontuur te gaan starten. Ze verruilt hockeyclub Alliance voor de “warriors” van East Stroudsburg.

Roos begon met hockeyen toen ze 4 jaar oud was bij hockeyclub Alliance in Heemstede. Sinds haar zesde speelt ze altijd in de hoogste teams van haar leeftijdscategorie, meestal in de Landelijke en Super jeugdcompetities. Roos is altijd een belangrijke speler geweest voor Alliance en is de afgelopen vier seizoenen op rij de topscorer van het team geweest.

In het seizoen 2022-2023 was Roos topscorer en assistleider van Alliance O18. Het team won de competitie in de Super A en plaatste zich voor de play-offs van de MA1 Landelijke competitie. Naast haar rol als basisspeler en tweede aanvoerder van Alliance U18, is Roos ook lid van het eerste damesteam van Alliance, dat uitkomt in de 1e klasse. In het seizoen 2023-2024 speelde Roos in de MA1 Landelijke competitie met Alliance O18 en is ze een volwaardig lid van het eerste damesteam. Elk weekend speelt ze twee volledige wedstrijden.

Vrienden en familie beschrijven Roos als een zeer atletisch persoon die in haar jeugd aan veel verschillende sporten heeft deelgenomen, zoals tennis, judo en kickboksen. Hockey was echter altijd haar focus. Roos is een sociaal, energiek en vrolijk persoon die gemakkelijk met iedereen in de groep overweg kan. Op het veld is ze een harde werker, leidt ze de aanval van het team en is ze gekozen als tweede aanvoerder door haar goede leiderschapskwaliteiten.

Roos kan op alle posities in de aanval spelen en kan zelfs als centrale middenvelder uit de voeten maar ze komt het beste tot haar recht als spits. Ze is een geweldige doelpuntenmaker en vormt de hele wedstrijd door een bedreiging voor de verdediging. Roos heeft ook een uitstekend vermogen om assists te geven. Ze is een fysieke speelster die in elke wedstrijd veel energie in het spel legt. Ze leidt de press van het team en wint vaak de bal van de verdediging van de tegenstander. Bij verdedigende strafcorners is ze de eerste runner en bij aanvallende strafcorners fungeert ze als stopper. Roos is een teamleider met een echte winnaarsmentaliteit.

De Warriors hebben een erg succesvol seizoen achter de rug. Ze wisten 18 van de 21 wedstrijden te winnen en haalde de tweede ronde van de nationals. Roos zal met haar scorend vermogen belangrijk proberen te zijn en proberen de nationals te winnen! Wij wensen haar erg veel plezier en succes met haar Amerikaanse avontuur!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.