Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews Updates

Sabien Timmers keert terug naar Amerika voor een nieuw avontuur in de zwemwereld

Foto Sabien 1
Sabien Timmers keert terug naar Amerika voor een nieuw avontuur in de zwemwereld

Sabien Timmers ontdekte haar zwempassie bij ZV Vivalo in Gennep. Na een succesvol semester in het buitenland, waarin ze volop geniet, besluit de 25-jarige zwemster voor een tweede jaar terug te keren naar Amerika. Dit keer niet alleen voor haar studie, maar ook om haar zwemcarrière een nieuwe impuls te geven en haar sportieve mogelijkheden verder te verkennen.

In haar eerste jaar komt Sabien via haar school voor een semester naar Amerika en vraagt ze vol enthousiasme aan de coaches of ze bij het team mag zwemmen. Tot haar verbazing zeggen ze ‘ja’. Maar nadat ze al haar spullen heeft meegenomen en in Amerika aankomt, blijkt dat ze niet kan deelnemen vanwege speelgerechtigdheid; ze is te laat geregistreerd. Dit is een belangrijke reden voor haar om voor een tweede keer naar Amerika te gaan. De steun van haar ouders speelt een cruciale rol in haar beslissing. Wat aanvankelijk een verblijf van een jaar zou worden, is nu verlengd naar twee jaar, iets waar haar ouders even aan moeten wennen. “Dit was voor hen ook een grote omschakeling, maar ze staan volledig achter mijn keuzes,” vertelt ze.

Sabien heeft een pittig trainingsschema. Ze heeft drie tot vier keer per week ’s middags zwemtraining en twee keer ’s ochtends van 5:00 tot 7:00 uur. Daarnaast staat ze twee keer per week vroeg op voor krachttraining, die van 6:00 tot 7:00 uur duurt. Dit vereist een goede planning, maar ze weet het perfect te combineren met haar studie. Ze volgt één fysieke les per week van 6 tot 10 uur ’s avonds en daarnaast nog een online les. In Nederland trainde ze twee keer per week, wat totaal niet te vergelijken is met de intensiteit in Amerika. “Hier gaat alles op een hoger tempo, in Nederland was het allemaal wat relaxter,” vertelt ze. Het sportschema is drukker en de trainingen zijn intensiever. Toch merkt ze hierdoor snel vooruitgang, vooral in haar conditie, en voelt ze dat het steeds beter gaat.

Haar avontuur in Amerika is niet alleen een kans om te groeien in de zwemwereld, maar ook een waardevolle periode voor haar persoonlijke ontwikkeling. Sabien heeft tijdens haar eerste jaar in  Amerika een tweede familie opgebouwd bestaande uit vrienden en klasgenoten met wie ze samen kerst viert. Daarnaast heeft ze een hechte band opgebouwd met haar nieuwe team en huisgenoten. Ze volgt de master Organizational Leadership aan Bethel University in Indiana, een mooie aanvulling op haar eerdere studie Food & Business in Nederland.

Het avontuur in Amerika heeft Sabien niet alleen nieuwe sportieve uitdagingen en vooruitgang gebracht, maar ook persoonlijke groei, waardevolle vriendschappen en een tweede thuis. Voor Nederlandse sporters die overwegen om de sprong naar Amerika te wagen, heeft Sabien een cruciaal advies: “Volg vooral je gevoel en ontdek welke school het beste bij je past, vergeet niet dat de connectie met de coach ook erg belangrijk is.”

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.