Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Derde award voor Sofie Knook dit seizoen!

Sofie Knook heeft voor de derde keer dit seizoen een award binnengesleept! Na haar spel van de afgelopen week werd Sofie verkozen tot Rookie Of The Week in de America East Conference. Het is voor Sofie de tweede keer dit seizoen dat ze deze award binnenhaalt. Eerder dit seizoen won de verdedigster van Umass Lowell ook al de Defensive Player Of The Week in de Conference.

Umass Lowell, waarvan de bijnaam River Hawks is, draait tot nu toe een wisselvallig seizoen. Er werden zeven winstpartijen geboekt, maar er werd ook zeven keer verloren. Wisselvallig dus. Toch hebben de River Hawks met Sofie Knook wel een lichtpuntje in het team. Het seizoen begon voor Sofie al goed door in de eerste week de Defensive Player Of The Week binnen te halen. Daarmee was het startsein gezet, want twee weken later volgde haar eerste Rookie Of The Week-award. Inmiddels zijn we ruim een maand verder dan haar laatste gewonnen award, maar Sofie heeft ons bewezen zeker geen eendagsvlieg te zijn!

Haar laatste award heeft ze gewonnen op basis van de laatste twee wedstrijden die gespeeld werden tegen New Hampshire en Holy Cross. Op vrijdag werd de eerste wedstrijd van het weekend gespeeld tegen New Hampshire (New Hampshire speelde thuis). Het werd uiteindelijk een hele spannende wedstrijd, New Hampshire draaide een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong en leek daarmee de overwinning binnen te halen, maar toen liet Sofie zich van haar beste kant zien! Met nog iets meer dan een halve minuut op de klok in het laatste kwart maakte Sofie de gelijkmaker! Na shootouts won Umass Lowell uiteindelijk. Na twee nederlagen zal dit voor Sofie en haar teamgenoten extra lekker hebben gevoeld.

Op zondag stond de tweede wedstrijd van het weekend alweer voor de deur. Holy Cross kwam op bezoek in Lowell. Het werd weer een spannende wedstrijd en weer was Sofie beslissend! In de eerste kwarten bleef het nog gelijk, maar daarna maakte Umass Lowell in een paar minuten twee goals! De eerste goal werd aangegeven door Sofie en de tweede goal 3 minuten erna maakte ze zelf! Het werd uiteindelijk nog 2-1, maar daar bleef het bij.

Twee belangrijke goals, één assist en twee overwinningen maakt Sofie een zeer terechte America East Rookie Of The Week! Dit weekend wordt er maar één wedstrijd gespeeld door Sofie (en Berbel Rozema). Ze nemen het op tegen het Monmouth van Bente Steenhorst, succes dames! Moge de beste winnen.

Wil je op de hoogte blijven van Sofie en andere talenten? Houd onze site en onze social media goed in de gaten, want daar worden dagelijks updates geplaatst!