Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Jesse Haak: RSC Men’s Soccer Defensive Player of the Week

Jesse Haak beleeft een prima start van zijn debuutseizoen bij Point Park University in Pittsburgh, Pennsylvania. Afgelopen wedstrijden heeft Jesse uitstekend gekeept voor de Pioneers.

Deze award heeft Jesse meer dan verdiend, aangezien hij de laatste wedstrijden zeer goed heeft gekeept.
Te beginnen met de wedstrijd tegen Washington Adventist University op maandag 7 oktober. De Pioneers kwamen al gauw op een comfortabele 2-0 voorsprong die pas na rust werd verkleind tot 2-1 (56e min). De overwinning werd verzekerd toen er een ‘Nederlandse’ goal werd gemaakt. Daan Stormink gaf de bal op Geert Bijl die de 3-1 binnen schoot. Jesse bleef ook niet onopgemerkt, want de goalie had 7 schoten op goal, waarvan Jesse er 6 tegenhield en er dus 1 moest toelaten.

Een paar dagen later, op donderdag 10 oktober, speelden de jongens van Point Park University tegen Ohio Christian University. Ook deze wedstrijd was heel erg ‘oranje’ gekleurd. Geert en Daan waren weer trefzeker, Jesse onderscheidde zich met 3 saves en een cleansheet.

In totaal had Jesse dus 9 saves in twee wedstrijden, oftewel 180 minuten onder de lat, en moest een goal incasseren. Door deze puike prestatie is hij RSC Men’s Defensive Player of the Week! Super Jesse, ga vooral zo door!

Nog een leuke side note… De Pioneers hebben een win streak van 10 wedstrijden en staan momenteel op een 3e plek in de River States Conference!