Terug naar het overzicht
Updates

Midweekly update: cleansheets, gamewinner en Overtime overwinningen

Het is weer vrijdagochtend, oftewel we gaan de balans weer opmaken. Onze talenten in Amerika hebben weer volop gehockeyd, gevoetbald en gevolleybald, met wisselend succes uiteraard. In dit overzicht de meest succesvolle of knappe prestaties met een aantal nieuwe gezichten in de update, maar ook een paar vaste gasten.

We beginnen met Stephanie Lankhorst, volleybalster van Mercy College. Afgelopen zomer verruilde Stephanie haar vertrouwde SV Dynamo voor het grote New York. Inmiddels is Stephanie alweer een paar maanden aan het volleyballen in de States en dit gaat met wisselend succes. Stephanie is verzekerd van haar plek in het team, maar de resultaten kunnen beter. Er waren tot woensdag 17 oktober 20 wedstrijden gespeeld waarvan er 7 werden gewonnen, maar ook 13 werden verloren. Cijfers die beter kunnen. De laatste drie wedstrijden werden zelfs verloren, dus waren Stephanie en haar teamgenoten gebrand op een overwinning! Queens College kwam op bezoek en die werden met duidelijke cijfers naar huis gestuurd. Zonder maar één set te verliezen, won Mercy de wedstrijd. 25-15, 25-19, 25-11. De stijgende lijn is ingezet, succes Stephanie dit weekend!

Na drie overwinningen op rij werd er door Annerens Tijm en haar team met 0-0 gelijkgespeeld tegen Vermont. Het tweede gelijkspel pas dit seizoen voor Umass Lowell. In Amerika wordt er namelijk bij een gelijke stand na 90 minuten Over Time gespeeld. Dit houdt in dat er 20 minuten extra gevoetbald wordt, degene die in de extra tijd scoort, wint automatisch de wedstrijd. Als het na 110 minuten nog gelijk is, blijft die score gewoon staan als gelijkspel. Voor Annerens zal het gelijke spel tegen Vermont dubbel hebben gevoeld. Enerzijds werd er niet gewonnen, maar anderzijds schreef Annerens wel haar eerste cleansheet bij. Ze maakte 6 reddingen wat ervoor zorgde dat ze de ‘0’ hield! Annerens, veel succes komend weekend tegen Albany!

Abonnement

Een aantal spelers lijken wel een abonnement te hebben op deze rubriek, zo vaak komen ze er in voor. De boys van Point Park boeken de ene na de overwinning. Dat was donderdag 17 oktober niet anders. Carlow University kwam op bezoek en Point Park liet Carlow binnen 36 minuten al weten dat er niks te behalen viel voor hun. Er stonden namelijk al vier goals op het scorebord. Net als in de voorgaande wedstrijden zaten aan de goals van Point Park een Nederlands tintje. De eerste twee goals werden voorbereid door Daan Stormink en de tweede goal werd afgemaakt door Geert Bijl. Met Jesse Haak uiteraard op goal en met Lloyd van Wees ook nog op het middenveld (Kay in ’t Ven speelde niet mee) was het Nederlandse goed vertegenwoordigd. Uiteindelijk liep Point Park in de tweede helft uit naar een 7-0 overwinning, de 11e overwinning op rij! Lekker boys!

Bram Kaarsgaren heeft inmiddels ook een abonnement afgesloten voor deze rubriek, maar ook op awards! Deze week haalde hij zijn tweede award van het seizoen binnen. Na drie overwinningen op rij ging Carson-Newman donderdag op bezoek bij Mars-Hill. Met ook Rik van Dijk in de basis draait Carson-Newman het hele seizoen al op volle toeren, daar kwam donderdag weer een nieuwe overwinning bij. Het werd 3-0 tegen Mars-Hill en Bram sloot zijn topweek goed af met een nieuwe cleansheet! Keep up the good work guys!

We gaan door met Sara Vijfhuizen, nog een voetbalster die we al meerdere malen hebben teruggezien in de weekly update. Sara voetbalt sinds dit seizoen voor USAO in Chikasha en dat gaat haar heel goed af. Sara speelt alles en is een solide factor in de verdediging bij de Drovers. Ze krijgen nauwelijks goals tegen en Sara pikt zelfs af en toe haar goaltje mee. Dinsdag werd er wederom een hele ruime overwinning bijgeschreven. Southwestern Assemblies of God University werd met 9-0 naar huis gestuurd. Sara hield achterin wederom de deur gesloten voor de aanvallers van de tegenstander. Inmiddels hebben ze 13 overwinningen geboekt en slechts eentje verloren. USAO staat inmiddels tweede in de SAC Conference en staan tiende geranked in het land. Een knappe prestatie Sara!

Hockey

Dinsdag werd er weer in wedstrijd tussen meer KingsTalent talenten, Sophie Schulpen nam het op tegen Feline van Doorn en Demi Sahuleka. Demi deed helaas niet mee aan de wedstrijd door een lichte blessure. Sophie speelt voor het Field Hockeyteam van AIC en Feline en Demi spelen voor Franklin Pierce. In een spannende wedstrijd gaf uiteindelijk Over Time de beslissing, Feline gaf de beslissende voorzet op de 1-0, waardoor Franklin Pierce aan het langste eind trok! Het leverde in ieder geval na de wedstrijd deze mooie foto op!

Na twee wedstrijden op rij de winnende in Over Time gemaakt te hebben, werd er dit keer door Britt Kabo een ruimere overwinning geboekt met Coker University. Mount Olive werd met 7-1 afgedroogd en als klap op de vuurpijl was Britt voor de derde wedstrijd op rij trefzeker. Zondag gaat Britt op bezoek bij Converse, hopelijk kan er dan weer een overwinning worden geboekt!

Na drie nederlagen op rij werd het voor Billy Nzojyibwami weer eens tijd om een overwinning te boeken en dat gebeurde! Central Baptist was de tegenstander dinsdag voor de AMC Conference-wedstrijd. 1-1 staat het na 85 minuten als Billy het heft in eigen handen neemt! Hij maakt de 2-1 en bezorgt William Woods University de overwinning. Negen doelpunten heeft Billy dit seizoen alweer achter zijn naam staan en gaan er nog veel volgen, daar zijn we van overtuigd!

We sluiten het overzicht met Lucas Jacobs, Lucas schoot vorig seizoen al bijna elke wedstrijd met scherp en die vorm houdt hij dit seizoen goed vast. Vorige week was hij belangrijk met een goal en assist en de 6-1 overwinning tegen Benedictine College. Deze week was Lucas belangrijk als aangever! Hij schoot bij een 3-3 stand in Over Time op goal, de keeper hield de bal nog tegen, maar moest toezien dat de rebound erin vloog. Lekker bezig Lucas!

Maandag volgt de eerstvolgende weekly update met een overzicht van het weekend. Blijf op de hoogte van onze talenten door onze socials in de gaten houden!