Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Midweekly update met scorende verdedigers en grote overwinningen en nog meer…

Het seizoen is in volle gang en loopt langzaamaan op z’n eind. Een aantal van onze talenten hebben zich al geplaatst voor het Conference Tournament! Een overzicht van de meest opvallende resultaten van de gespeelde wedstrijden van maandag 21 oktober tot donderdag 24 oktober:

Als verdediger twee keer scoren in één wedstrijd gebeurt niet zo vaak, maar Huib Achterkamp liet zien dat niets onmogelijk is! Huib is normaal gesproken verdediger van beroep van Marist College speelde woensdag tegen Saint Peter’s. In de eerste helft ging het gelijk op en werd er niet gescoord, maar in de tweede helft ging het los. Nadat een speler van Marist College in de 50ste minuut een rode kaart ontving, ging het snel. Na 20 minuten in de tweede helft stond Marist met 2-0 achter en liet Huib zich van zijn beste kant zien door een vrije trap binnen te koppen en vervolgens een paar minuten later scoorde Huib de gelijkmaker uit een penalty: 2-2. In overtime was het uiteindelijk Saint Peter’s die aan het langste eind trokken: 3-2.

Huib is als verdediger de eerste speler dit seizoen voor Marist die twee goals maakt in één wedstrijd! Knap Huib!

Chowan University wordt dit seizoen vertegenwoordigd door twee Nederlanders: Joury den Boogerd en Jordi Pasveer. Joury speelt in de aanval en Jordi is een verdediger. Op woensdag 23 oktober namen Joury en Jordi het op tegen Mount Olive en dat werd met name voor Joury een mooie wedstrijd om op terug te kijken. Joury scoorde na een dik half uur de 1-0 en leidde daarmee de overwinning in voor zijn team, het werd 2-0 uiteindelijk! Dit was de tweede overwinning op rij en de achtste totaal dit seizoen. Zaterdag is North Greenville de tegenstander, wij hebben vertrouwen in een goede afloop jongens!

Bethany Lutheran beleeft dit seizoen een goed seizoen met drie Nederlanders in het team: Luuk Oosterbosch, Daan Huntjens en Thijs Oldenhof. Daan en Thijs zijn verdedigers, dus hun taak is om de boel dicht te houden achterin, Luuk daarentegen staat voorin en is verantwoordelijk voor doelpunten en assists en dat gaat hem heel goed af dit seizoen. Begin van het seizoen stond hij zelfs een tijdje bovenaan in het landelijke assistklassement. Woensdag ging Bethany Lutheran op bezoek bij North Central University en dat werd een wedstrijd om niet snel te vergeten. Het werd maar liefst 10-0! Luuk had na twee wedstrijden zonder goal en assist weer is een aandeel in de overwinning met één doelpunt. Daan en Thijs hielden de deur gesloten en konden zo ook een cleansheet bijschrijven. Luuk staat met deze goal op 5 goals dit seizoen en ook nog eens 12 assists! Lekker bezig jongens!

Gijs Dingemans beleeft dit seizoen een wisselvallig seizoen met Northwestern Iowa. Twee weken geleden werd er Dakota Wesleyan met 6-0 afgedroogd, maar de wedstrijd erna werd er toch weer verloren met 1-0. Woensdag lieten Gijs en zijn teamgenoten zich weer van zijn beste kant zien door een klinkende 4-0 overwinning te noteren. Mount Marty was de tegenstander. Gijs scoorde de 2-0 uit een penalty (video hieronder). Zaterdag neemt Northwestern Iowa het op tegen het Midland van Mon Scheepers en Diego Konicks. Succes jongens, maak er een mooie wedstrijd van!

We sluiten het overzicht af met onze hockeyster in vorm, want dat kun je wel stellen gezien de huidige prestaties van Britt Kabo. Deze week kreeg Britt een award voor haar prestaties van vorige week. Ze werd verkozen tot SAC Offensive Player Of The Week. Deze week ging Britt weer op dezelfde voet verder. Belmont Abbey werd met 6-0 naar de slachtbank gestuurd! Britt was in de voorgaande weken al goed voor verschillende doelpunten en assists en ook deze wedstrijd was ze weer in vorm. Eén doelpunt en drie assists liet Britt deze keer noteren. Britt heeft overigens ook een vlog gemaakt over haar student-athlete leven bij Coker University. Je kan de vlog zien door het artikel in de nieuwspagina aan te klikken.

Dit was de midweekly update voor deze week, maandag volgt er weer een nieuwe update met de gespeelde wedstrijden van 25 oktober tot 27 oktober.