Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Mirthe Gans verkozen tot Rookie of the Week

Freshman Mirthe Gans en haar team zijn het seizoen goed begonnen. Afgelopen donderdag speelden ze hun eerste wedstrijd tegen Bryant University die ze met 3-0 wisten te winnen. Na de goede prestaties die wedstrijd is Mirthe verkozen tot Rookie of the Week in de America East Conference. Dat is een prijs speciaal voor eerstejaars studenten die goed hebben gepresteerd.

Afgelopen donderdag, 4 maart, speelde Mirthe de seizoensopener met UMass Lowell. Tijdens haar debuut was ze direct van groot belang, ze scoorde namelijk een goal en verzorgde een assist. Dat is een lekker begin als je het ons vraagt. Ze maakte de openingstreffer in het tweede kwart van het duel waardoor ze op 1-0 voorsprong kwamen. Later in vierde kwart wist het team nog twee keer te scoren waarvan er een aangegeven werd door Mirthe. Een ander Nederlands talent uit het team, Berbel Rozema, was eveneens goed voor een doelpunt en een assist.

Aanstaande vrijdag, 12 maart spelen Mirthe en haar team hun tweede wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Northeastern University.

Wij willen Mirthe van harte feliciteren en wensen haar nog veel succes de rest van het seizoen, op naar meer prijzen!