Recap 1-8 maart

Hoewel sport in Nederland voor een heel groot deel stilligt, gaat het in Amerika gewoon door!
Ook deze week zijn veel van onze talenten weer in actie gekomen. Wij houden deze prestaties goed in de gaten en pakken er voor deze week weer een paar hoogtepunten van onze talenten uit.

Zes-klapper voor Lisa en Annebel
Lisa Schot en Annebel Brandts kwamen deze week in actie met Cardinal Stritch toen ze het opnamen tegen Roosevelt. Het duel werd eenvoudig gewonnen met 6-0. Beide dames waren belangrijk bij deze overwinning.
Annebel wist al vroeg in de wedstrijd haar Duitse teamgenoot, Mia Bedarf, te vinden. Na de pass van Annebel scoorde Bedarf en zette de stand op 2-0 voor Cardinal Stritch.
Lisa beloonde haar eerste ‘collegiate game’ met haar eerste ‘career’goal. Ze bepaalde de eindstand daarmee op 6-0.

Nathalie Merts valt in bij gigantische zege USAO
Nathalie Merts heeft samen met haar teamgenoten van USAO een gigantische overwinning geboekt op Pannhandle State. De wedstrijd eindigde in maar liefst 12-1 voor Nathalie en USAO. Tijdens dit duel viel Nathalie Merts in.
Het is niet de grootste overwinning ooit op Pannhandle State. De vorige keer dat de ploegen tegenover elkaar stonden eindigde het duel in 13-0.

Jelle de Graaf weer belangrijk voor Life University
Jelle was deze week belangrijk met een goal in de 2-1 overwinning van Life tegen Cumberland University.
Na 90 minuten stond het nog altijd 1-1 gelijk. Jelle’s doelpunt was de winnende in een belangrijke overwinning. Hij scoorde in de 108e minuut.
Het was een stevige wedstrijd, er vielen namelijk 9 gele kaarten.
Tijdens dit duel begonnen Matteo, Jelle, Bart en Aaron in de basis. Aan Nederlandse invloed dus geen gebrek.

Mannen van Carson Newman overtuigend naar de overwinning
Bram, Pim en Rik begonnen alle drie in de basis voor het duel tegen Mars Hill. De wedstrijd werd met 3-0 gewonnen. Dat betekent dat Bram een clean sheet bij kan schrijven.
Het was voor de jongens de tweede wedstrijd in de Conference. Nadat de vorige wedstrijd verloren werd heeft Carson Newman orde op zake gesteld door de tweede wedstrijd overtuigend met 3-0 te winnen.
Het volgende duel van Carson Newman vindt plaats op 18 maart. Dan spelen de jongens tegen Lincoln Memorial.

Mirthe Gans en Berbel Rozema beide trefzeker
Mirthe en Berbel kende allebei een uitstekende week. In het duel tegen Bryant wist Umass Lowell met 3-0 te winnen. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen voor beide teams.
Mirthe opende de score in de 24e minuut. Dit deed ze op aangeven van Berbel. 25 minuten later was Mirthe zelf aangever bij de treffer van hun teamgenoot, Hannah Keefe.
Berbel besliste de eindstand op 3-0. Zij scoorde in de 50e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd.
Beide dames kunnen dus na één wedstrijd allebei één goal en één assist noteren.

Lucas Jacobs beslist duel tegen Mobile
Donderdag 4 maart kwam Lucas in actie met Keiser University tegen Mobile. Het duel eindigde in 2-1.Keiser kwam in de 52e minuut op voorsprong door de eerste goal van Lucas dit duel. 20 minuten later scoorde Lucas zijn tweede treffer van de dag. Hiermee werd het duel zo goed als beslist. Mobile scoorde in de 85e minuut nog wel de 2-1, maar daar bleef het bij. Hierdoor was Lucas van ongekende waarde in de overwinning tegen Mobile.

Britt Verhees sterk tegen Alabama AM
Britt was deze week belangrijk voor haar team, Grambling. Mede door haar 4 reddingen in de wedstrijd won Grambling met 2-1 van Alabama AM.
Dit duel werd voor de 11e keer gespeeld en de eerste keer dat dit duel plaatsvond, was in 2009.

Maura Verleg versus Lotte Algra
Voor dit duel tussen Maryland en Ohio State moesten Lotte en haar teamgenoten vliegen naar Maryland, waar Maura Verleg speelt.
Het duel werd met 2-0 gewonnen door Maryland. Beide dames deden vanaf het begin mee.

Ids Hannema en Lars van der Vlugt versus Remco Gielen
Het duel tussen Wright State en Oakland eindigde in een 2-2 gelijkspel. Lars was belangrijk met een treffer. Ids startte ook in de basis. Remco deed deze wedstrijd helaas nog niet mee.
Lars zorgde voor de openingstreffer van dit duel.
Dit duel is nu 15 keer gespeeld. 7 keer won Oakland, 5 keer won Wright State en net als deze wedstrijd eindigde nog 2 andere duels in een gelijkspel.

Kas, Lars, Maurits, Koen versus Bryan
De mannen van Incarnate Word stonden dit weekend tegenover Bryan Iliohan en California Baptist. Het werd een echt Nederlands onderonsje tussen deze teams. Bryan opende in de 21e minuut de score. Bryan reageerde slim op een steekballetje van zijn teamgenoot en tikte de 1-0 binnen. Incarnate zette de stand snel weer gelijk na een doelpunt van Koen Vos in de 25e minuut. Bryan maakte in de 77e minuut zijn tweede doelpunt, waarmee hij de eindstand bepaalde op 2-1 voor California Baptist.

Stan de Vries matchwinner voor Union Univeristy
Stan de Vries zorgde er met zijn treffer voor dat Union University met 1-0 won van Christian Brothers University. Het doelpunt viel pas in de 82e minuut.
Het was voor Union de eerste overwinning op Christian Brothers sinds 2012.
Op 13 maart nemen Stan en Union het op tegen West Alabama van Vince Stans.

Lisa Luiken en Marlijn Kremer met 5 klapper tegen Rochester University
Het team van Lisa en Marlijn, UNOH, versloeg deze week Rochester University met maar liefst 5-0. Lisa viel in dit duel in en was daardoor mede verantwoordelijk voor de grote overwinning.

Ilse Westera versus Charlotte Vaanhold
Het duel tussen Old Dominion (Ilse Westera) en Liberty (Charlotte Vaanhold) eindigde in een 4-1 overwinning voor Charlotte en Liberty. Beide dames deden vanaf het begin mee.
Het tweede duel tussen de teams werd een dag later gespeeld. Deze wedstrijd eindigde in 2-0 in het voordeel van Liberty. Ook in dit duel startte beide dames.

Isis Vrolijks belangrijk tijdens invalbeurt
Het team van Isis Vrolijks, Longwood, speelde deze week tegen Davidson. Isis scoorde al in de 18e minuut. Ze maakte haar eerste ‘career goal’ voor Longwood.
Het was zeker niet de eerste keer dat deze ploegen tegenover elkaar stonden. Het duel is nu namelijk al 25 keer gespeeld. Waarvan Longwood er 17 wist te winnen.
Het duel was voor Longwood ook de eerste wedstrijd dit jaar, wat dus een lekker begin is voor Isis en haar teamgenoten. Zij zullen hun volgende wedstrijd op 12 maart spelen tegen Kent State University.

Jesper Schut boekt belangrijke overwinning op USC
Jesper heeft samen met zijn teamgenoten van Concordia California met 3-2 gewonnen van USC.
Jesper was dit duel belangrijk als één van de drie game-leaders bij zowel aces, namelijk één, als bij het verdedigen met blocks, drie in totaal.
Concordia heeft nu de laatste 3 onderlinge duels van USC gewonnen. Op 11 en 13 maart staat Jesper weer tegenover USC.

Jasper Schinkel trefzeker tegen Cleary University
Jasper en Aquinas College hebben met 4-0 van Cleary gewonnen deze week. Jasper nam de 2-0 voor zijn rekening. Hij scoorde in de 62e minuut en gooide daarmee de wedstrijd voor het grootste deel in het slot. Met deze overwinning boekte Aquinas alweer de 3e Conference overwinning. Hierdoor staan ze op 3 overwinningen uit 3 wedstrijden.
Aquinas heeft de laatste 3 onderlinge duel van Cleary gewonnen. Op 13 maar zal Jasper weer in actie komen. Dan speelt Aquinas tegen Indiana Tech.

Max Jasper belangrijk tegen Judson
Max Jasper was in het duel van Olivet Nazarene tegen Judsen belangrijk met een assist. Max gaf een assist op zijn teamgenoot Unla Husseini. Het doelpunt viel in de 50e minuut en was het enige doelpunt van de wedstrijd. Het was voor Olivet Nazarene de eerste overwinning in de Conference. Momenteel hebben ze 3 wedstrijden gespeeld, 1 gewonnen en 2 verloren. Op 10 maart speelt Olivet Nazarene weer en ze spelen dan tegen Lincoln College.

Diego Konincks wint van UNC Asheville
Diego heeft met zijn teamgenoten van Campbell een 4-1 overwinning geboekt op UNC Asheville. De 3-1 viel uit een assist van Diego. Hij vond zijn ploeggenoot, Jalen James, die met zijn schot de bal van Diego omzette in een assist voor Diego.
De Camels staan na de eerste 3 wedstrijden op 2 overwinningen en 1 verlies. Hun volgende wedstrijd wordt gespeeld tegen High Point op 13 maart.

Wesley Illes met 11 klapper over Southern Wesleyan heen
Chowan behoudt met deze overwinning de ongeslagen reeks dit jaar. De eerste 3 wedstrijden werden alle drie gewonnen. Het duel tegen Southern Wesleyan eindigde in 11-0. Wesley scoorde in deze wedstrijd 2 keer en gaf ook nog één assist. Wesley scoorde in minuut 55 en 70. Zijn assist gaf hij tussen zijn twee doelpunten door, in minuut 63.

Bart Kooistra bewijst opnieuw zijn waarde voor Life University
Na vorige week een hattrick gescoord te hebben als invaller, was Bart deze week weer trefzeker voor Life. Hij scoorde de gelijkmaker in het duel tegen Freed-Hardeman University. De wedstrijd werd uiteindelijk helaas wel verloren met 2-1. Jelle en Bart startte in de basis. Aaron en Matteo mochten nog invallen maar konden het tij niet keren.
Het was overigens de eerste keer dat deze twee ploegen tegenover elkaar stonden.
Op 9 maart kunnen de jongens sportief revanche nemen als ze spelen tegen Bethel University. Het is dan voor Life de 7e Conference game van het seizoen.