Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 38 2017

Deze week kijkt KingsTalent terug op een erg druk programma op de Amerikaanse velden. Er werden deze week 55 wedstrijden door onze talenten gespeeld. Hieronder een overzicht van de belevenissen van onze talenten de afgelopen week! Zo was Floris Blom het mannetje bij Lewis Flyers, was Twan Verweij belangrijk met twee clean sheets en tekende Sjoerd Schobbers voor zijn (eerste) hattrick.

We beginnen deze week op de hockeyvelden, Karlijn Roijakkers speelde maandag een uitwedstrijd tegen Sacred Heart uit Connecticut. Karlijn vloog deze week bijna 10000 kilometer om een aantal wedstrijden te spelen. Last van een jetlag hadden de dames echter duidelijk niet, de confrontatie met Sacred Heart werd immers vrij eenvoudig omgezet in een dikke 4-0 overwinning.
Maandag 11 september kwam ook Rowan Mankers in actie met Marymount, ook zijn team wist de wedstrijd naar zich toe te trekken: 2-1.

Op dinsdag kwamen de DePaul Blue Demons in actie, met Bryan Simons en Stijn van der Slot in de basis trok de ploeg aan het langste eind. Vlak na rust werd de winnende 2-1 binnen geschoten.
Rutger de Bos speelde met de Charlotte 49ers een thuiswedstrijd tegen Elon. Het klasse verschil was vanaf begin af aan duidelijk en werd na een half uur spelen ook in de score uitgedrukt, 1-0. Na de openingstreffer ging Charlotte opzoek naar meer doelpunten maar kregen de 49ers de bal niet in het net. 2 minuten voor tijd kreeg de ploeg de deksel op de neus, Elon maakte uit een corner de 1-1. In overtime werden geen doelpunten meer gemaakt waardoor de punten verdeeld werden.

De goede lijn van vorige week wist Sjoerd Schobbers door te trekken in de wedstrijd tegen Carlow University. Mede door een hattrick van Sjoerd trokken de Salem Tigers de wedstrijd naar zich toe. Met onderstaand doelpunt completeerde hij zijn hattrick.

Woensdag 13 september kwamen Twan Verweij en Daan Smit binnen de lijnen, met Carson Newman werd een wedstrijd tegen Mars Hill afgewerkt. In een spannende wedstrijd met kansen aan beide kanten eindigde wedstrijd zoals deze begon: 0-0. Twan Verweij wist met enkele goede reddingen wel voor de 2e keer dit seizoen zijn doel schoon te houden.
Dat de uitwedstrijd bij Tusculum een lastige zou worden voor Christoph Willemsen en zijn team, was op voorhand al duidelijk. Van de laatste 9 confrontaties waren er 6 na 90 minuten nog onbeslist. Dat de wedstrijd eindigde zoals deze begon was dan ook niet verrassend. Ondanks enkele grote kansen voor beide teams eindigde de wedstrijd onbeslist.

Op donderdag stond voor Karlijn Roijakkers een hockeywedstrijd tegen één van de beste universiteiten van Amerika op het programma. Door een laat doelpunt verloren de Tigers met 1-0 op bezoek bij Stanford.
Ook Sjoerd Schobbers kwam voor de tweede keer deze week in actie. Nadat hij al de assist gaf op de gelijkmakende 2-2 nam hij een half uur voor tijd de gamewinner voor eigen rekening. Hiermee maakte Sjoerd alweer zijn 6e doelpunt in 4 wedstrijden!
Sjoerd: ’Ik zette m’n rechter er tegenaan en dacht ik schiet de bal gewoon richting doel, toen de bal het net raakte gaf dat een geweldig gevoel!’

Vrijdag speelde ook Ruben Stuiver een uitwedstrijd in en tegen Stanford. Met de San Francisco Dons moest hij door een vroeg tegendoelpunt een 1-0 nederlaag slikken.
Floris Blom speelde met de Lewis Flyers een thuiswedstrijd tegen Missouri S&T. Door een vroeg doelpunt op aangeven van Floris leken de Flyers lange tijd af te stevenen op een 1-0 overwinning. 3 minuten voor tijd werd echter de gelijkmaker binnen geschoten waardoor beide ploegen overtime in moesten. Al na 5 minuten was Floris met zijn 2e assist van de wedstrijd aangever op de winnende 2-1 voor Lewis Flyers.
Zaterdag was de drukste dag van de week met veel talenten in actie. Op de hockeyvelden speelde Moniek van Aarle met Liberty University een thuiswedstrijd tegen Villanova. Al na 8 minuten omspeelde Moniek de keeper en tekende ze voor de 1-0. Hierna wist het team verder uit te lopen naar een 3-0 overwinning in de eerste wedstrijd in de Big East van dit seizoen.

Bryan Simons en Stijn van der Slot speelden een moeilijke uitwedstrijd tegen het sterke Providence. Providence kwam in de laatste 3 seizoenen 2 keer tot de kwartfinales in de Nationals. Vooral in de tweede helft van de officiële speeltijd verdiende DePaul een doelpunt. Het goede spel werd echter niet beloond en de wedstrijd eindigde onbeslist. Vooraf een goed resultaat maar gezien het wedstrijdbeeld zijn de heren van DePaul wellicht teleurgesteld.
Creighton met Marios Lomis in de basis speelde haar eerste Conference wedstrijd van dit seizoen. Na 65 minuten leek de ploeg met een 2-0 voorsprong op rozen te zitten maar in het laatste kwartier van de wedstrijd wist Butler er een overtime uit te slepen. In overtime scoorde Butler na 3 minuten al de golden goal die de wedstrijd in het slot gooide. Een flinke domper voor de ploeg uit Nebraska.

Cato Hom speelde met het vrouwenvoetbalteam van Minot State University een wedstrijd op bezoek bij Wayne State. Het grote krachtsverschil werd in de score duidelijk, door een 2-0 eindstand werd de eerste overwinning in de Conference veiliggesteld.

Zondag 17 september werd er weer gehockeyd, Isis Cornelissen speelde met de Drexel Dragons een wedstrijd op bezoek bij American. Dat American een maatje te groot was bleek tijdens de wedstrijd wel. In de eerste helft wist Drexel het lang vol te houden maar in de laatste minuut voor rust was de achterstand dan toch daar. Na rust verdubbelde American de voorsprong naar 2-0, maar na een uur spelen maakte Drexel toch 2-1. Dit betekende nog een spannend slot maar in de laatste minuten van de wedstrijd wist American toch het verschil te maken en met een 4-1 overwinning van het veld te stappen.
Moniek kwam met Liberty opnieuw in actie, dit keer tegen Kent State. Het zou een makkelijke middag worden voor de Liberty Flames, na een 2-1 ruststand liepen de dames in de 2e helft uit naar een indrukwekkende 7-2 overwinning!

Bekijk hier de belevenissen van onze talenten in de voorgaande weken.