Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 44 2017

De wedstrijden worden steeds belangrijker en sommige talenten zijn zelfs al begonnen aan hun Conference Tournament. Sjoerd Schobbers wist opnieuw belangrijk te zijn met een doelpunt en ook Marios Lomis en Koen Romme wisten doelpunten mee te pikken. Weten de talenten ook onder deze hoge druk te presteren? Daarnaast werden er diverse kampioenschappen “Regular Season” gevierd. Wie allemaal?  Je leest het in de Weekly Update!

stijn

Op maandag kwam alleen Sjoerd Schobbers in actie. Met de Salem Tigers ging hij op bezoek bij West Virginia University. Na 12 minuten voetballen nam Sjoerd zijn team bij de hand en zette de aanvoerder de 1-0 op het scorebord. Een kwartier later verdubbelden de Tigers de voorsprong, 2-0. In de tweede helft deden de Tigers wat rustiger aan en kwamen zij niet meer in de problemen.

In Charlotte namen de Charlotte 49ers het op dinsdag 24 oktober op tegen Georgia State. Met Rutger de Bos opnieuw in de basis begonnen de 49ers goed aan de wedstrijd. Na 23 minuten voetballen kwam de thuisploeg op voorsprong. Charlotte drukte direct door en wist kort na de openingstreffer de voorsprong verder uit te bouwen. Lang kon men echter niet van de 2-0 voorsprong genieten want 65 seconden na de 2-0 stond de 2-1 alweer op het bord. In de tweede helft schoot Georgia uit de startblokken en binnen 10 minuten boog het een 2-1 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Zo moest Charlotte weer komen en dat deed het met succes. In de officiële speeltijd kwam het niet verder dan 3-3 wat overtime betekende. De overtime was een stuk minder lang dan verwacht want in de 2e minuut werd de golden goal al binnen gewerkt. Het was Charlotte dat aan het langste eind trok. Met deze overwinning blijft het in de race voor een ticket voor het Conference Tournament.

Met Luuk Teurlinx onder de lat ging Florida Tech op bezoek bij Rollins College. Florida begon voortvarend en al na 2 minuten lag de bal in het netje. Na de sterke openingsfase van de bezoekers kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd. 10 minuten voor rust kwam Rollins langszij en zo gingen beide ploegen met 1-1 rusten. Ook na rust begon Florida Tech sterk, dit keer duurde het iets langer voordat er gescoord werd. In de 54e minuut was het raak en kwamen de Panthers voor de 2e keer op voorsprong. Lang kon het niet van de voorsprong genieten, 3 minuten na de 2-1 stond het alweer gelijk. Rollins wist hierna door te drukken en stond na een goede fase met 4-2 voor. Florida Tech was hierna niet in staat terug te komen waardoor de Panthers met een nederlaag huiswaarts keerden. Ondanks de nederlaag plaatsten de Panthers zich wel voor het Conference Tournament, 31 oktober wacht opnieuw Rollins College in de kwartfinale.

Op woensdag moest Creighton op bezoek bij Marquette. Bij een overwinning was Creighton zo goed als zeker van een ticket voor het Conference Tournament. Het werd niet de middag van Creighton, al binnen 5 minuten werd de 1-0 tegen de touwen geschoten. In een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen was het Marquette dat het meest effectief bleek. Bij rust stond het 3-0 voor Marquette. Ondanks de 3-0 achterstand waren veruit de meeste kansen voor Creighton geweest. In de tweede helft ging Creighton op zoek naar aansluiting, hierdoor vielen er steeds grotere gaten achterin en na een uur spelen werd het dan ook 4-0. Toch wist Creighton kort hierna te scoren. In de slotfase was het de ingevallen Marios Lomis die Creighton eigenhandig terug in de wedstrijd bracht. Met zijn 4e en 5e doelpunt van het seizoen wist hij de achterstand terug te brengen tot 4-3, verder kwam de ploeg uit Nebraska echter niet. Door deze nederlaag is het bereiken van het Conference Tournament plots een onzekerheid.

Kevin Helsdingen nam het met Calumet College op tegen de nummer laatst, Trinity Christian College. Met Kevin in de basis speelde Calumet een gemakkelijke wedstrijd. Uiteindelijk wisten Kevin en zijn teamgenoten met een 5-1 overwinning van het veld te stappen, hiermee blijven ze in de race voor het Conference Tournament. Dinsdag 31 oktober kan Calumet in de laatste wedstrijd van regular season zijn ticket veiligstellen.

Donderdag 26 oktober ontving Shant Bedrosian de nummer 1 uit zijn Conference. Simon Fraser University had pas 1 keer verloren in de competitie. Shant startte de wedstrijd namens Montana State op de nummer 10 positie. In een gelijkopgaande eerste helft waren het de bezoekers uit Canada die de score openden. Vlak voor rust kwamen de Montana State Billings van Shant langszij waarna beide ploegen met 1-1 aan de thee gingen. Kort na rust wisten de Bees zelfs op voorsprong te komen. Na de 2-1 waren kansen schaars, Simon Fraser wist niet meer te scoren waardoor Montana State een knappe overwinning wisten te boeken.

LSU Shreveport, het team van Dylan Adelaar en Johannes Noothoven, ging op bezoek bij Huston-Tillotson University. LSU begon als underdog aan de wedstrijd maar daar was niks van te merken. In de eerste helft was LSU oppermachtig, bij 3-0 gingen de ploegen rusten. In de tweede helft werd er nog 1 keer gescoord waardoor LSU met een dikke 4-0 overwinning van het veld wist te stappen. Helaas was het net niet genoeg voor een ticket voor het Conference Tournament, de ploeg uit Louisiana komt uiteindelijk slechts 1 punt te kort.

De Colorado School of Mines van Connor van Loveren kregen de kans om het kampioenschap in regular season binnen te slepen. Tegen CSU Pueblo kwam het geen moment in de problemen en won het met 3-1. De verlossende 3-1 viel pas 5 minuten voor tijd. Doordat de Mines kampioen zijn geworden hoeven ze pas een ronde later in te stromen in het Conference Tournament, daar wacht vervolgens de winnaar van het duel tussen de nummer 4 en 5 van regular season.

Vrijdag was een mooie dag voor Moniek van Aarle. Voor het eerst na haar blessure kon ze weer minuten maken voor de Liberty Flames. De terugkeer van Moniek deed Liberty University duidelijk goed, de Flames lieten Temple volledig kansloos. Na 70 minuten hockey stond er een dik verdiende 6-2 overwinning op het scoreformulier.

Ook Julia van Dorsten wist met Old Dominion een belangrijke overwinning te boeken. In een directe strijd om plek 2 in de Conference ging het op bezoek bij Providence. Met Julia als aanvoerder in de basis werd het echter niet gemakkelijk. In de eerste helft kregen beide ploegen wat kansjes maar bleven grote kansen uit. Tot vlak voor de pauze, ODU kreeg 2 grote kansen en wist ze beide te verzilveren. Hierdoor ging het met een 2-0 voorsprong rusten. In de tweede helft ging Providence met man en macht opzoek naar de aansluitingstreffer. Van Dorsten had haar verdediging echter als een huis staan en zo wisten de dames van ODU de overwinning over de streep te trekken.

Doordat zowel Julia van Dorsten als Moniek van Aarle hun wedstrijd wisten te winnen staan de vriendinnen opnieuw tegenover elkaar. Dit keer nemen ze het op 3 november tegen elkaar op in de halve finale van het Conference Tournament.

Op zaterdag stonden er weer 2 KingsTalent Clashes op het programma. De eerste ging tussen het Creighton van Marios Lomis en DePaul, waar Bryan Simons en Stijn van der Slot opnieuw in de basis mochten aantreden. Waar het in de eerste helft nog een gelijke strijd was, was het in de tweede helft Creighton dat toch de sterkste van de 2 bleek. Een kwartier voor tijd kwam het op voorsprong waarna het vlak voor het laatste fluitsignaal de 2-0 binnen schoot. Creighton houdt hierdoor alles in eigen hand maar moet nu wel van de nummer 2 in de Big East Conference winnen.

Ook Rowan Mankers en Kaj Hoogeboom namen het tegen elkaar op. Het Marymount van Mankers heerst al het gehele seizoen en ook SOKA moest eraan geloven. Van begin tot eind controleerde Marymount de wedstrijd, het scoorde slechts 2 keer. Met deze overwinning kan Marymount het kampioenschap in de Conference bijna niet meer mislopen. 2 november krijgt het de eerste kans, wanneer nummer 2 UC-Merced op bezoek komt, een gelijkspel is voldoende.

Ook Karlijn Roijakkers deed van zich spreken. Waar ze vorig weekend nog wist te kronen tot de kampioen van de West Coast, vloog ze deze week naar de oostkust om tegen enkele topploegen op te nemen. Naast goede resultaten was er ook ruimte om de mooie delen van het land te bekijken. Zie hier

Wesley Heijmans, Koen Romme en Olav Sieljes kregen met Northeastern Junior College de kans geschiedenis te schrijven. De finale van het Conference Tournament stond al op het programma, Otero Junior College was de tegenstander. Northeastern begon sterk aan de wedstrijd en na 25 minuten was het Koen die de 1-0 binnenschoot. Vlak voor rust kwam Otero langszij waardoor beide ploegen met een gelijke stand de aan de tweede helft begonnen. Een spannende tweede helft volgde, een kwartier voor het einde van de wedstrijd was het Otero dat op voorsprong wist te komen. Ondanks een slotoffensief kwam Northeastern niet meer langszij.

Op zondag was het tijd voor de UIW Cardinals van Steven Moerkens en Kas van Eekelen om hun voetbalschoenen weer aan te trekken. Op bezoek bij de HBU Huskies begonnen de Cardinals voortvarend, binnen 20 minuten stond het al comfortabel op 2-0 voorsprong. Ook in de tweede helft bleef UIW de betere ploeg maar wist het niet te scoren. 20 minuten voor tijd zorgde HBU voor een spannend slot maar verder dan de 2-1 kwamen de Huskies niet. Met deze overwinning houden de Cardinals een kansje op een ticket voor het Conference Tournament. Zaterdag 4 november staat de allesbeslissende laatste speelronde van regular season op het programma.

Geert Bijl en Maurits Gersen sleepten met een knappe overwinning op nummer 4 van het land Baker het kampioenschap binnen. Lange tijd leek het spannend te blijven maar de mannen hebben het eerste feestje dit jaar in de pocket! Nu op naar de conference playoffs, waar ze de te kloppen ploeg zijn. Kunnen de mannen ook hun favorieten rol waarmaken?

Floris Blom eindigde met de Lewis Flyers als 3e in de Conference en nam het daarom op tegen Illinois Springfield, de nummer 6 uit de Conference. Het verschil op de ranglijst was ook in de kwartfinale van het Conference Tournament duidelijk. Al vrij snel in de eerste helft kwamen de Flyers op een comfortabele 2-0 voorsprong, vlak voor rust kwam Illinois echter terug in de wedstrijd en gingen de ploegen met 2-1 rusten. In de tweede helft werd er hard gespeeld door beide ploegen en bleven de beste kansen voor Lewis. Er werd niet meer gescoord en dus stoten de Flyers door naar de halve finales, daar stuit het op Southern Indiana. Eerder dit seizoen wist Lewis met 2-1 te winnen van Southern Indiana.

Waar Merik Sliedrecht vorig jaar zomer nog kampioen werd met de A1 van FC Emmen, heeft hij in het eerste seizoen in Amerika zijn eerste prijs binnen. Met een ruime 4-0 overwinning werd het kampioenschap uitbundig gevierd! Op naar de conference playoffs en natuurlijk het uiteindelijke doel; de nationals!

De apotheose van het seizoen is nabij… De prijzen worden verdeeld, de awards worden uitgereikt. Natuurlijk volgen we iedereen op de voet… Volg onze Instagram account (@KingsTalentNL) volgen voor dagelijkse achtergronden.