Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 45 2017

KingsTalent volgt al haar talenten al het gehele jaar op de voet. Deze week stond voor veel van onze talenten de start van het Conference Tournament op het programma. Zo scoorde Moniek van Aarle tegen haar vriendin Julia van Dorsten in de BIG East halve finale (foto)! Daarnaast werden er diverse competities afgesloten en konden er weer nieuwe kampioenen in de geschiedenisboeken van KingsTalent worden opgenomen. Kortom: Opnieuw een week vol met interessante wedstrijden.

Op maandag was het rustig op de velden, alleen Webster Ruiter kwam in actie. Voor Lassen College stond de kampioenswedstrijd op het programma. Met Webster binnen de lijnen werd de titel uiteindelijk eenvoudig binnengesleept. Op bezoek bij College of the Syskiyous vernederde Lassen de tegenstander met een klinkende 7-0 overwinning.

Voor Christoph Willemsen startte het Conference Tournament op dinsdag 31 oktober. Met Lincoln Memorial University ontving hij Mars Hill. Een spannende pot, in regular season zat er slechts een punt tussen beide ploegen. Nadat LMU eerder dit seizoen met 1-0 van Mars Hill verloren had wist het wat het te wachten stond. De Railsplitters startte de wedstrijd goed en waren in de eerste helft een stuk sterker dan de tegenstander. Vlak voor rust waren het echter de bezoekers die op voorsprong kwamen, een benutte strafschop zette de 1-0 op het bord. In de tweede helft moest LMU dus op zoek naar de gelijkmaker. Na een uur spelen kwam de thuisploeg langszij, 1-1. 20 minuten voor tijd kwam Lincoln Memorial voor het eerst op voorsprong, uit een scherpe counter werd het 2-1. Vlak voor tijd verdubbelde LMU de marge nog waardoor het met een 3-1 overwinning van het veld ging. In de halve finale treft het Wingate, de kampioen in regular season.

Ook Florida Tech, het team van Luuk Teurlinx, speelde zijn eerste wedstrijd in het Conference Tournament. Op bezoek bij Rollins stevende het lange tijd af op een 2-1 overwinning, in de slotfase ging het echter toch nog mis. In 2 minuten kreeg het 2 doelpunten om de oren waardoor het met een 3-2 nederlaag uitgeschakeld is.

Twan Verweij en Daan Smit zullen zich het einde van het seizoen met Carson-Newman anders voorgesteld hebben. Eerder dit seizoen wisten ze records te breken als één van de beste defensies ooit voor Carson-Newman. Vanaf half oktober kwam de klad erin en zo ging het seizoen uiteindelijk als een nachtkaars uit. In de kwartfinale van het Conference Tournament kreeg het de laatste kans het seizoen te redden. Tegen Queens hadden de Eagles het beste van het spel maar kwam het in de officiële speeltijd niet verder dan 2-2. Al na 49 seconden in overtime kreeg het de deksel op de neus, uit een strafschop schoot Queens de Golden Goal binnen.

Op de drukke dinsdag stond ook nog eens een KingsTalent Clash op het programma. Bas Pouls ontving met Montreat Koen Vos en zijn Point Skyhawks. Deze wedstrijd stond garant voor spektakel, eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in een 5-4 zege voor Montreat. Beide heren mochten in de basis aantreden. Het was Montreat dat het best dat het best uit de startblokken kwam, binnen het kwartier stond het op een 2-0 voorsprong. Na de rust kwam Point al snel terug in de wedstrijd. Er volgde een spannende fase, tot de 70ste minuut. Het was Montreat dat afstand wist te nemen en uiteindelijk zelfs uit wist te lopen naar een ruime 6-1 overwinning. Door deze overwinning mag Montreat in de kwartfinale aantreden tegen Reinhardt, de regular season kampioen.

Op woensdag stond de ontknoping in The Big East op het programma. Marios Lomis ging met Creighton op bezoek bij nummer 2 Georgetown. Het had een overwinning nodig om niet afhankelijk te zijn van de resultaten elders op de velden. Met Marios als diepste spits begon Creighton sterk aan de wedstrijd, na 25 minuten voetbal kwam het zelfs op een 1-0 voorsprong. Lang kon het echter niet genieten van de voorsprong want 3 minuten later lag de 1-1 al in het net. In de tweede helft werd het onderlinge verschil duidelijk, pas in het laatste kwartier trok Georgetown de wedstrijd naar zich toe waardoor Creighton gespannen af moest wachten. Eindstand 3-1.

Tegelijkertijd met Creighton had ook DePaul afgetrapt. Stijn van der Slot moest vanwege een schorsing vanaf de tribune toekijken. Met Bryan Simons in de basis keek DePaul al vroeg tegen een achterstand aan, Marquette kwam al in de 9e minuut op voorsprong. Lang had DePaul echter niet nodig voor de gelijkmaker, precies 69 seconden na het openingsdoelpunt trokken de Blue Demons de stand alweer gelijk. Er volgde een spannende strijd met kansen over en weer, DePaul bleek het meest effectief. Vlak na rust was het Bryan Simons die de Blue Demons voor het eerst op voorsprong schoot. Uit de rebound schoot hij zijn tweede van het seizoen binnen. In de 87e minuut wist DePaul de wedstrijd op slot te gooien, uit een counter kwam de 3-1 op het scorebord.

DePaul maakte al geen kans meer op het Conference Tournament maar schiet met deze overwinning wel het Creighton van Marios Lomis naar het Conference Tournament.

Donderdag 2 november speelde Merik Sliedrecht met Lindsey Wilson de eerste wedstrijd in het Conference Tournament. Als kersvers kampioen ontving het Shawnee State. Ook in deze wedstrijd werd weer duidelijk hoe sterk Lindsey Wilson dit jaar is. Het wist een eenvoudige overwinning te boeken en bekert zo verder. Donderdag 9 november treedt het in de halve finale aan tegen Life University.

Op vrijdag stonden beste vriendinnen Moniek van Aarle en Julia van Dorsten voor de tweede maal dit seizoen tegenover elkaar. Nadat de Moniek eerder dit seizoen met de Liberty Flames het Old Dominion University van Julia al met 3-1 had verslagen stond er nu op neutraal terrein de halve finale in The Big East op het programma. De Flames begonnen voortvarend en openden na 5 minuten de score. Liberty bleef in de eerste helft de betere partij en 10 minuten voor de rust was het Moniek die de score verdubbelde. Na rust kwam ODU beter in de wedstrijd en kreeg het een aantal goede kansen op de aansluitingstreffer. Toch was het opnieuw Liberty dat tot scoren kwam, 3-0. Old Dominion bleef aandringen en in de 65e minuut kwam het weer wat dichterbij. Verder dan de 3-1 kwam het echter niet en zo zijn het de Liberty Flames die de finale mogen gaan spelen tegen UCONN, de nummer 1 van het land.

University of San Francisco speelde een uitwedstrijd in zuid Californië tegen San Diego. Met Ruben Stuiver vanzelfsprekend weer onder de lat wisten de Dons het goede spel van de laatste weken door te trekken. Ruben wist zich te onderscheiden en was met een aantal cruciale reddingen van groot belang voor de Dons. Hij wist de nul te houden en doordat de spitsen van San Francisco wel wisten te scoren ging het met een 1-0 overwinning huiswaarts. Hiermee komen de Dons op 1 punt van koploper Portland dat een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Bas Pouls kwam voor de tweede keer deze week in actie. Met Montreat ging hij in de kwartfinale van het Conference Tournament op bezoek bij Reinhardt, de kampioen in regular season. Montreat en Reinhardt waren deze keer aan elkaar gewaagd en kregen beide een aantal grote kansen. Direct na rust was het Reinhardt dat op voorsprong kwam. Montreat had echter niet lang nodig om zich weer naast Reinhardt te vechten, 5 minuten na rust was de stand 1-1. 20 minuten voor tijd nam Montreat voor het eerst de voorsprong, deze gaf het niet meer weg en zo wist het de kampioen uit het toernooi te knikkeren. In de halve finale neemt Montreat het op tegen Union College.

Karlijn Roijakkers nam het op zaterdag met de Pacific Tigers tegen het grote Stanford. In de halve van het America East Tournament waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na 25 minuten hockeyen kwamen de Pacific Tigers op voorsprong. Ook na rust golfde het spel op en neer, 20 minuten voor tijd was het opnieuw Pacific dat tot scoren kwam, 2-0. Een minuut later had Stanford de aansluitingstreffer er echter al in liggen. Hierna drong Stanford aan en 10 minuten voor het laatste fluitsignaal kwam het op gelijke hoogte. In overtime begonnen beide ploegen weer van vooraf aan. Stanford was het sterkst en wist in de 10de minuut overtime de Golden Goal binnen te knallen. Dit betekent einde seizoen voor de Pacific Tigers. Dit betekent dat de Tigers na 12 dagen oostkust weer terugvliegen naar de westkust.

Creighton ging in de kwartfinale van het Big East Tournament op bezoek bij St. John’s. Ondanks een assist van Marios Lomis gingen de Bluejays met 3-1 onderuit in New York. Een teleurstellend einde van het seizoen voor Creighton.

Op zaterdag stond ook de 3e KingsTalent Clash van de week op het programma, Jurren van der Gun, Roel van Linschoten en Dion Viola traden met Olivet Nazarene University aan tegen Calumet College. Bij Calumet mocht Kevin Helsdingen opnieuw aan de aftrap verschijnen. Na 90 minuten voetbal waren beide ploegen nog in evenwicht wat overtime betekende. Het was ONU dat in overtime aan het langste eind trok. Door deze overwinning mag ONU het in de halve finale van het Conference Tournament op gaan nemen tegen Roosevelt.

Zondag 5 november was een dag om niet snel te vergeten. Connor van Loveren werd vorige week al kampioen in regular season, op zondag nam hij het met Colorado School of Mines op tegen Colorado Mesa. In de finale van het Conference Tournament waren het uiteindelijk de Mines die aan het langste eind wisten te trekken. 10 minuten voor tijd viel de winnende treffer voor de Mines. Met de 2e prijs van het seizoen op zak kunnen Connor en zijn teamgenoten met vertrouwen de Nationals in.

In Californië was er ook reden voor een feestje, Marymount werd kampioen. Met sterkhouder Rowan Mankers opnieuw in de basis trad het aan tegen Pacific Union College. Het werd een eenvoudige middag voor de Mariners, mede door een assist van Rowan wist het team met maar liefst 11-2 te winnen. Als kampioen plaatst Marymount zich nu al voor de Nationals.