Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 47

Het is weer tijd voor de Weekly Update. Het seizoen loopt op zijn einde en er wordt enkel nog gespeeld om de grootste prijs van het seizoen, het nationaal kampioenschap. In alle divisies zijn nog KingsTalent talenten actief. Wie pakt de prijzen en wie speelt deze week zijn laatste wedstrijden? Je leest het allemaal!

Op maandag werd er 1 wedstrijd gespeeld, in New York namen de New York Bobcats van Robin Didderiens het op tegen Florida National. In de finale werd er direct gestreden om het nationaal kampioenschap. Florida National nam al na 2 minuten voetballen de leiding. Na een kwartier spelen verdubbelde Florida de marge, 2-0. De Bobcats mochten bij rust van geluk spelen dat het nog maar 2-0 stond. In de tweede helft werd de spanning al snel uit de wedstrijd gehaald want ook in de tweede helft lag de bal al na 2 minuten in het netje. Ondanks dat de Bobcats in de tweede helft het betere van het spel hadden werd er niet meer gescoord en zo eindigen de Bobcats als runner-up in het USCAA National Championship.

Na de finale van maandag was het een tijd rustig op de velden, pas op donderdag werd er weer gevoetbald. De Colorado School of Mines van Connor van Loveren namen het in de 3e ronde van de Nationals op tegen Midwestern State, de nummer 1 van het land. In de eerste helft was Midwestern State de bovenliggende partij maar kwam het niet tot scoren. De tweede helft was totaal anders dan de eerste. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen kansen op de openingstreffer. Na 65 minuten spelen was het raak voor Midwestern State, 1-0. De Mines gaven zich niet gewonnen en verdiende de gelijkmaker, die bleef echter uit. In de dying seconds van de wedstrijd werd het ook nog 2-0 waardoor de Mines stranden in de 3e ronde van de Nationals.

Voor Ruben Stuiver stond juist de start van de Nationals op het programma. Als kampioen van de West Coast Conference was University of San Francisco gekoppeld aan California, de nummer 2 uit de PAC-12. Beide ploegen stonden in september ook al eens tegenover elkaar, toen was het Cal dat als winnaar uit de bus kwam. USF begon sterk, in de eerste minuten van de wedstrijd kreeg het al de eerste kansjes. Het was dan ook een wonder dat het bij rust nog 0-0 stond. Direct na rust kwam Cal tegen de verhoudingen in op voorsprong. Lang kon het echter niet van de voorsprong genieten, nog geen 5 minuten na het openingsdoelpunt stond het al 1-1. Er volgde een spannende 2e helft met kansen voor beide ploegen. 10 minuten voor tijd waren het de USF Dons die aan het langste eind trokken, van dichtbij werd de 2-1 binnen gewerkt.

Op zaterdag stonden er 4 belangrijke wedstrijden op het programma. Webster Ruiter trapte ‘Super Saturday’ af. Met Lassen nam hij het op tegen Taft, de nummer 3 uit de CCCAA. Pas laat in de eerste helft werd de score geopend, het was Taft dat de eerste treffer op het bord zette. 2 minuten later lag de bal aan de andere kant al tegen de touwen, 1-1. Ook in de tweede helft kregen beide ploegen de kans op een voorsprong, dit keer was het Lassen dat als eerste tot scoren kwam. Lassen wist lang stand te houden maar 10 minuten voor tijd werd het gelijk wat overtime betekende. Taft was de enige ploeg die in overtime tot scoren kwam waardoor het avontuur eindigde voor Lassen.

In Kentucky nam Merik Sliedrecht het met Lindsey Wilson op tegen William Woods. De Blue Raiders waren oppermachtig en stonden bij rust op een comfortabele 3-0 voorsprong. In de tweede helft werd er lange tijd niet gescoord. Tot de knotsgekke slotfase, William Woods wist iets terug te doen. Na de 3-1 ging de bal echter al snel aan de andere kant op de stip, een rode kaart betekende een dubbele straf voor William Woods. Door de benutte penalty leek de winnaar bekend, toch gaf William Woods zich niet gewonnen. In de 87e minuut kwam William Woods opnieuw dichterbij, 4-2. In de slotfase ontstonden er grote ruimtes in de defensie van William Woods, Lindsey Wilson wist nog 1 keer te profiteren. Met deze 5-2 overwinning stromen Merik en zijn team door naar de 2e ronde in de Nationals.

Aan de andere kant van Amerika namen Marymount en Westmont het tegen elkaar op. Nadat Westmont vroeg in de wedstrijd brutaal de voorsprong nam, nam Marymount de regie over. Nog voor de pauze was de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Met Rowan Mankers als invaller binnen de lijnen werd de wedstrijd uiteindelijk met een 3-1 overwinning afgesloten.
In de 2e ronde treft het Lindsey Wilson, de school van Merik Sliedrecht. Het vervolg van de Nationals spelen zich af in Florida!

Als afsluiter stond er een KingsTalent Clash op het programma. Jurren van der Gun, Roel van Linschoten en Dion Viola gingen met Olivet Nazarene University op bezoek bij Missouri Valley. Bij de Missouri Vikings is de KingsTalent enclave ook behoorlijk te noemen, Maurits Gersen en Geert Bijl zijn sinds afgelopen zomer Vikings. Beide teams strijden elk jaar mee om de nationale kampioenschappen. De Vikings hadden het beste van het spel maar omdat er niet gescoord werd bleef het lange tijd spannend. In de absolute slotfase kwam er toch nog een winnaar, uit een corner was het raak voor de Vikings. Dit betekent voor ONU einde seizoen, Missouri Valley stroomt door naar de 2e ronde van de Nationals. 28 november bindt het in Florida de strijd aan met Madonna University.

Op zondag stond het slotstuk van de week op het programma. De USF Dons namen het in de 2e ronde van de Nationals op tegen de Louisville Cardinals, de nummer 4 van de VS. Met Ruben Stuiver onder de lat begonnen beide ploegen afwachtend aan de wedstrijd. Na 25 minuten spelen moest Ruben voor het eerst reddend optreden. Louisville werd sterker en net na het half uur opende de Cardinals de score. USF moest op zoek naar de gelijkmaker en deed dat met succes, vlak voor de pauze werd de stand gelijkgetrokken. Na rust stond het al snel 2-2, opnieuw had Louisville niet lang van een voorsprong kunnen genieten. In het restant van de tweede helft waren kansen schaars en het was al vrij snel duidelijk dat het team dat als eerste wist te scoren als winnaar van het veld zou stappen. Helaas waren het de Cardinals die aan het langste eind wisten te trekken wat einde avontuur betekende voor de USF Dons.