Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly update (38) – What happened on the field

KingsTalent kijkt terug op een drukke week. Voor de meeste spelers is de competitie dan eindelijk begonnen. Resulterend in een drukke agenda met trainingen, lessen, reizen en natuurlijk wedstrijden. ’s Ochtends trainen, ’s middags naar school en in de avonduren nog huiswerk maken. Reizen naar uitwedstrijden en presteren op het veld. Dat is het leven van een student-athlete. Presteren in de schoolbanken en op het veld. We nemen een kijken terug naar de prestaties op het veld van afgelopen week.

We beginnen ons rondje langs de velden in North Carolina. Op 21 september mochten de UNCP Braves zich opmaken voor de eerste competitiewedstrijd in de Peach Belt Conference tegen Clayton State. Het werd een spannende pot! Na een 2-0 voorsprong, mede door een doelpunt van Ruben Taks, werd de stand gelijk getrokken. In de laatste minuten wisten de Braves met ook Ties vd Eijnde in de basis, aan het langste eind te trekken (3-2). Hieronder de reactie van head coach John Miglarese over de wedstrijd.

Van North Carolina naar California. Daar stond de start van de conference op het programma voor Marymount California University. De Mariners kende een uitstekende start in de CalPac Conference. De eerste twee duels gingen werden ruim gewonnen door het team uit Los Angeles. Op donderdag werd er afgetrapt tegen Sierra Nevada. Zij werden met maar liefst 6-1 aan de kant gezet. Met 1 assist van Rowan Mankers. In de tweede wedstrijd deze week werd op zaterdag opgenomen tegen Embry-Riddle Aeronoautical University. Waar het tot de rust relatief gelijk opging (3-2) werd er na de rust volop gescoord. Dit kwam mede door een rode kaart voor ERAU. Uiteindelijk werd het duel met 7-2 gewonnen. Wederom een Nederlands aandeel in deze wedstrijd door een assist van Ouren Nikkels.

Van California naar Pennsylvania. Mercyhurst University is on fire! Men heeft duidelijk de goede vorm te pakken. Na vijf wedstrijden onderweg te zijn hebben de Lakers de koppositie te pakken in het Pennsylvania State Athletic Conference. Waar de eerste wedstrijd in het PSAC nog verloren ging, heeft Mercyhurst in de overige vier wedstrijden geen punten meer laten liggen. Deze week werden Slippery Rock University (3-1) en Seton Hill University (5-2) aan de zegekar gebonden. Wat zeker niet los van deze resultaten gezien kan worden is de vorm van Thom Derks. Derks was wederom erg belangrijk deze week en scoorde in beide duels 1x. De captain van de Lakers krikt hiermee zijn totaal doelpunten op naar 7 in 8 duels. Daarnaast bereidde hij een doelpunt voor in de wedstrijd tegen SHU.

rp_primary_mumsoc_090116_61_

Van Pennsylvania naar Illinois. Deze week stonden er twee duels op het program voor DePaul University. Een midweekse wedstrijd tegen Northwestern University werd knap met 2-1 gewonnen. In het weekend stond de tweede wedstrijd van de Big East op het programma. DePaul University kreeg powerhouse Creighton op bezoek. #12 Creighton wordt in de Big East conference gezien als de te kloppen ploeg. DePaul Blue Demons, met Stijn van der Slot in de basis, konden Creighton lang bijbenen. Waar het vijf minuten voor tijd nog een 1-2 stand op de borden stond, werd DePaul uiteindelijk met 1-4 verslagen. Bekijk hier de nabeschouwing van DePaul-Creighton.

We blijven in Illinois. Druk programma voor onze talenten bij Olivet Nazarene University. Waar een eerste wedstrijd in de Chicagoland Collegiate Athletic Conference nog een gelijkspel opleverde, werden er deze week twee duels afgewerkt.  Op woensdag werd University of St Francis (Ill) pas in de overtime met 2-1 verslagen. Op zaterdag stond de wedstrijd bij Judson University op het programma. Judson was tot deze wedstrijd nog ongeslagen in de CCAC. Des te knapper dat deze wedstrijd ogenschijnlijk gemakkelijk door ONU in winst werd omgezet (3-0). Hierdoor staan de mannen van head coach David Blahnik met 7 punten uit 3 wedstrijden op een tweede plaats.