Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly update (37) – What happened on the field

KingsTalent kijkt terug op een drukke week op de Amerikaanse velden! Een aantal van onze talenten zijn bezig met de laatste non-conference wedstrijden. Maar ook zien we de eerste competitiewedstrijden starten. Belangrijke weken liggen in het verschiet. De basis wordt hier gelegd. We nemen een kijkje bij een aantal van onze Talenten in deze Weekly Update (37).

We starten in California. Daar speelden Ouren Nikkels en Rowan Mankers een topper tegen nummer 14 van het land VanGuard University. Marymount California University, dat een goede voorbereiding kende door drie keer met 1-0 op rij te winnen, verloor uiteindelijk met de kleinst mogelijke marge: 2-1. Nikkels speelt al wekenlang een belangrijke rol in het defensieve centrum van de Mariners. Mankers had last van een kleine blessure en begint nu zijn minuten te maken. Op naar een basisplaats.

Van California naar Mississippi – Anoucke Baas kende een fantastische week! Baas begint al aardig haar stempel op de wedstrijden van Delta State University te drukken. De 17-jarige aanvaller nam in de thuiswedstrijd tegen Alcorn State University al twee assists voor haar rekening. Vrijdag stond de wedstrijd tegen Auburn University at Montgomery op het programma. Hier wist Baas haar eerste doelpunt te noteren. Een doelpunt in de 5e minuut van de wedstrijd legde de basis voor de 2-1 overwinning!

Van Mississippi naar Ohio – Captain Olav Sieljes leidde zijn team naar een explosieve overwinning bij Central Community College. CCC was duidelijk een maatje te klein en moesten hun meerdere erkennen in het Northeastern Junior College van David Groves. Bij rust was de stand al opgelopen naar 4-0. Na rust konden de Plainsmen verder uitlopen naar een riante 9-0.

We blijven in Ohio – De NAIA #1 van Amerika, Rio Grande University, heeft na een reeks van 16 wedstrijden op rij gewonnen te hebben dit weekend haar hoofd moeten buigen. #18 University of Northwestern Ohio won uiteindelijk met 0-2 van de Rio Grande Redstorm. Dit seizoen had het team van Indy van Sas alweer 7 wedstrijden op rij gewonnen. Op weg naar (wederom) een landskampioenschap is het zaak om de rug te rechten en zich klaar te maken voor een nieuwe wedstrijd op 23 september tegen #23 Lindsey Wilson University.

Van Ohio naar Pennsylvania –Mercyhurst University heeft een goede start gemaakt in de Pennsylvania State Athletic Conference. Met 6 punten uit 3 wedstrijden gaan de Lakers in de achtervolging op de koploper. Afgelopen zaterdag werd East Stroudsbourg University aan de zegenkar gebonden. Stroudsbourg werd met 3-1 verslagen. Wederom was er een cruciale rol weggelegd voor captain Thom Derks. In de eerste helft had hij er al twee inliggen. Wat zijn seizoentotaal op 5 brengt, dat alles in 6 wedstrijden. Eerder in de week werd de wedstrijd tegen het Urbana (#12) van Lars Blenckers met 1-1 gelijk gespeeld.

Van Pennsylvania naar Illinois – DePaul University uit Chicago kende een goede voorbereiding. Na een sterke ongeslagen reeks van vijf wedstrijden (3-0, 4-0, 1-1OT, 3-0 en 4-0) tegen sterke NCAA D1 teams, startte de Blue Demons haar competitie tegen het sterke Xavier University. In een spannende wedstrijd voor ruim 700 toeschouwers moest het team van Stijn van der Slot uiteindelijk in de 82ste minuut het hoofd buigen door een toegekende strafschop. Na 551 minuten in reguliere speeltijd werd er weer een doelpunt geïncasseerd.

We blijven in Illinois – Olivet Nazarene University speelde de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Met de drie Dutchies Dion Viola, Jurren van der Gun en Roel van Linschoten speelde de Tigers hun eerste wedstrijd gelijk. Ook na extra tijd was de eindstand nog steeds 1-1. Voor van Linschoten was dit zijn eerste wedstrijd na een aantal weken afwezigheid.