Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update (39) – What happened on the field

De afgelopen week is er enorm veel gebeurd op de Amerikaanse velden! Wederom mogen we trots zijn op de Nederlandse inbreng. Belangrijke weken staan voor de deur. Geen vriendschappelijke potjes om des keizers baard, maar conference wedstrijden op het scherpst van de snede. Het seizoen is kort, geen ruimte om te verzaken of punten te verspelen. We kijken met gepaste trots terug  op de resultaten van deze week in de Weekly Update (39)!

We starten deze keer in Tennessee. Daar kende King University een goede week! Begin deze week werd Belmont Abbey University met 1-0 aan de kant geschoven. Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen North Greenville op het programma waar een hoofdrol was weggelegd voor Freek Schoones. In de eerste helft van de Tornado’s derde conference wedstrijd wist Freek namelijk al een hattrick te produceren! Met vroege doelpunten in de 6e en 15e minuut legde hij de basis voor een ruime overwinning. In de 39ste minuut maakte hij zijn hattrick compleet door een penalty te benutten. Uiteindelijk werd het een zeer ruime overwinning voor King University (8-1). Met 9 punten uit 3 wedstrijden hebben de King Tornado’s nog geen punten verspeeld in de Eastern College Athletic Conference, een goede start dus!

Van Tennessee naar North Carolina. Ook de University of North Carolina at Pembroke kent een goede start van de conference! Dit weekend versloegen de UNCP Braves Georgia Southwestern University met ruime cijfers, 5-1. In de tweede helft wisten de Braves ruim weg te lopen bij de bezoekers uit Georgia. Door deze overwinning heeft het team van Ties vd Eijnde en Ruben Taks de 100% score in de Peach Belt Conference. Met 6 punten uit 2 wedstrijden hebben ze evenveel verliespunten als de koploper die een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Wouter

Van North Carolina naar Texas. Na een week met alleen de Alumni game op het programma, stond er voor de University of Incarnate Word een belangrijke wedstrijd op het program. De eerste wedstrijd van het Western Athletic Conference tegen Air Force. In een spannende wedstrijd voor 500 toeschouwers kon Wouter Peters niet voorkomen dat de Cardinals met 4-2 onderuit gingen.

Van Texas naar Pennsylvania. Mercyhurst University aanvoerder Thom Derks is al weken in topvorm en had wederom een belangrijk aandeel in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen University of Pittsburgh-Johnstown (UPJ). De aanvaller legde met een assist bij het eerste doelpunt in de 2e minuut de basis voor een ruime overwinning. Uiteindelijk werkte hij zelf ook nog aan zijn doelpunten moyenne door in de 78ste minuut een penalty te verzilveren (6-0). Een ruime overwinning voor de lijstaanvoerder in de Pennsylvania State Athletic Conference. Met 15 punten uit 6 wedstrijden gaan de Lakers aan kop. Thom is dé spil waar het om draait bij de Lakers. Met een doelpunten moyenne van 0,8 (bijna 1 doelpunt per wedstrijd) en 0,3 assist per wedstrijd drukt hij zijn stempel op iedere wedstrijd van Mercyhurst.

Van Pennsylvania naar Ohio. De Urbana University Blue Knights van Lars Blenckers en Jim Roberti zijn duidelijk op de weg terug! Het als #16 gerankte Urbana kende een lastige voorbereiding maar lijkt zich helemaal te hebben hersteld. Met een dubbele winst dit weekend heeft Urbana de derde positie in de Mountain East Conference stevig in handen en zet men de achtervolging in op de nummers 1 en 2. In deze overwinning hadden de Nederlanders een groot aandeel. In de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Shepherd nam Lars Blenckers een assist voor zijn rekening. Om het beste te bewaren voor de wedstrijd tegen Wheeling Jesuit University. Hierin scoorde verdediger Jim Roberti uit een voorzet van Lars Blenckers. Waarna Lars de wedstrijd in het slot gooide met twee doelpunten. Zijn eerste doelpunten van het seizoen. Met drie overwinningen op rij hebben de Blue Knights hun inhaalrace ingezet.

Van Ohio naar California. Deze week stond er voor Marymount California slechts één wedstrijd op het programma. In de thuiswedstrijd tegen Johnson & Wales werd het maar liefst 7-0. Met een afstandschot van 40 meter wist Ouren Nikkels zijn eerste doelpunt voor Marymount te noteren, en wat voor één. De Mariners, met zowel Rowan Mankers als Ouren Nikkels in de basis, heeft door de goede prestaties de afgelopen maanden een NAIA national ranking te pakken. Daarnaast heeft men nog geen punt verloren in de Cal Pac Conference.

Van California naar Illinois. Deze week een pittig programma van Olivet Nazarene University. Op 27 september stond de uitwedstrijd tegen Cardinal Stritch Univesity op het programma. Een topper in de Chicagoland Collegiate Athletic Conference aangezien CSU mede aan kop ging. De ONU Tigers van Roel van Linschoten, Jurren van der Gun en Dion Viola zetten hun beste beentje voor. In een spannende wedstrijd werd uiteindelijk met 3-2 gewonnen. Jurren van der Gun was belangrijk met 1 doelpunt. Een aantal dagen speelden de Tigers tegen Roosevelt University, de regerend kampioen van 2016 en de playoffs. Op voorhand werd Rooseveld bestempeld als dé titelkandidaat. Kortom, een goede graadmeter. Wederom wist Jurren van der Gun zijn stempel op de wedstrijd te drukken door bij 1-0 stand een penalty te verzilveren. Uiteindelijk wordt het in deze spannende wedstrijd 2-1 voor ONU Tigers. In topvorm (winningstreak van 4 wedstrijden) blijft ONU de Chicagoland Collegiate Athletic Conference aanvoeren.

NAIA regerend landskampioen Rio Grande heeft zijn goede vorm van vorig jaar weer te pakken. Met een ruime overwinning heeft het team van Indy van Sas zich wederom in de top van NAIA ranking gevestigd. Met 9 wedstrijden gewonnen en slechts één verloren heeft men een sterke streak op dit moment. In conference zijn de Redstorms twee wedstrijden onderweg en heeft men nog geen punt verspeeld.

Bekijk wat er voorgaande weken gebeurde op de Amerikaanse velden!