Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Alfie Irving verlaat zijn jeugdclub en maakt de stap naar Camden County Community College!

Alfie Irving verlaat zijn jeugdclub en maakt de stap naar Camden County Community College!
Bron: DNK Productions

Alfie begon op zes jarige leeftijd met voetballen bij zijn lokale voetbalclub SV Hertha. Hij heeft altijd deelgenomen aan de hoogste teams van zijn leeftijdscategorie, meestal spelend in de hoogste regionale jeugdcompetitie tot aan het onder 19 team.

Hij maakte zijn debuut voor het eerste seniorenteam van SV Hertha, waarbij hij meteen een doelpunt scoorde en een directe impact maakte. Vervolgens maakte hij de overstap naar FC Abcoude om op nationaal jeugdniveau te spelen voor het onder 19 team. In de zomer van 2022 sloot hij zich aan bij de elite voetbalschool “Football Ambitions” voor extra training en wedstrijden tegen professionele nationale en internationale jeugdacademie teams op maandelijkse basis. Hij versloeg het professionele academieteam Club Brugge met het team van Football Ambitions en gaf daarbij een assist. Hij trainde en speelde mee met de onder 19 en onder 21 teams van Football Ambitions. In het seizoen 2022-2023 speelde hij voor FC Abcoude onder 19 in de op drie na hoogste nationale jeugdcompetitie. Hij maakte ook zijn debuut en speelde regelmatig voor het eerste en tweede seniorenteam van FC Abcoude. Tijdens dit seizoen speelde hij ook in de Algarve Cup, waar hij tegen professionele jeugdacademies speelde zoals PSG, SC Braga en Kopenhagen. Hij scoorde de winnende strafschop tegen SC Braga tijdens de Algarve Cup. Na een succesvol seizoen voor FC Abcoude maakte hij de overstap naar Zeeburgia om uit te komen in de hoogste nationale onder 18 divisie.

Vrienden en familie beschrijven Alfie als een sociaal persoon die toegewijd is aan zijn doelen en er alles aan zal doen om ze te bereiken. Zijn vader is van Engelse afkomst en daarom spreekt hij thuis Engels met zijn familie. Hij is een goede student en vastbesloten om het beste uit zichzelf en de mensen om hem heen te halen.

Alfie kan spelen als een linkervleugelspeler, maar speelt het beste als een spits. Hij is ongelooflijk sterk met beide voeten en staat vooral bekend om zijn klinische afwerking. Hij is meerdere jaren op rij topscorer en assist-leider van het team geweest. Sterk aan de bal, goed in het vasthouden van het spel. Hij heeft uitstekende technische vaardigheden, dribbelvaardigheden en is sterk in één-tegen-één aanvallen. Ook heeft hij goede voorzetkwaliteiten. Hij is een teamspeler met een geweldige werklust en een winnaarsmentaliteit.

De school waar Alfie na de zomer naartoe gaat is Camden County Community College. Deze school is gelegen in Philadelphia en heeft afgelopen seizoen onder leiding van Cameron Christine 12 van de 16 wedstrijden weten te winnen. Samen met een paar andere Nederlandse jongens gaat Alfie komend seizoen met zijn kwaliteiten het team versterken.

Wij wensen Alfie veel succes in Amerika en blijven hem op de voet volgen!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.