Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Boris Agyeman verlaat de Nederlandse voetbal velden en zal gaan spelen voor University of South Carolina Lancaster

Boris Agyeman verlaat de Nederlandse voetbal velden en zal gaan spelen voor University of South Carolina Lancaster

Boris begon op driejarige leeftijd met voetballen bij zijn lokale club SEV. Na een paar succesvolle jaren bij SEV stapte hij over naar UVS om op een hoger (jeugd)niveau te kunnen spelen.

Sinds hij zich aansloot bij de onder 15-ploeg van UVS, heeft Boris altijd op het hoogste jeugdniveau in Nederland gespeeld. In het onder 15-team van UVS speelde hij op het één na hoogste nationale onder 15-niveau. Hij speelde tegen professionele academieteams, zoals FC Volendam en FC Dordrecht. In het seizoen 2021-2022 sloot Boris zich aan bij de onder 17-ploeg van UVS, waar hij speelde op het op vier na hoogste nationale onder 17-niveau. Hij maakt deel uit van de ‘Soon On Top’ Academy, waar hij extra trainingssessies en wedstrijden heeft. Hij nam deel aan de Algarve Cup, waar hij speelde tegen professionele voetbalclubs SL Benfica en FC Nordsjælland. In het seizoen 2023-2024 maakt hij deel uit van de onder 18-ploeg van FC Skillz, waar hij speelt op het op vier na hoogste nationale onder 18-niveau.

Boris is een sociale en behulpzame persoon. Hij is zeer zelfstandig en in staat om zelf oplossingen te vinden voordat hij om hulp vraagt. Zowel op als naast het veld is Boris een hardwerkende persoon die altijd streeft naar verbetering. Daarnaast is hij een echte teamspeler die altijd probeert zijn team tot het uiterste te drijven.

Boris speelt het liefst als rechtsback, maar hij kan ook als centrale verdediger of linksback spelen. Hij heeft een goede snelheid en acceleratie. Zijn tackles zijn uitstekend en hij is sterk in 1-tegen-1 verdedigingen. Daarnaast heeft hij een goed uithoudingsvermogen. Boris beschikt over leiderschapskwaliteiten en kan goed coachen. Hij staat bekend om zijn agressieve verdediging en zijn geweldige passes.

Boris maakt de overstap naar het men’s soccer team van University of South Carolina (Lancaster). Het team heeft afgelopen seizoen erg vaak gelijk gespeeld en kreeg veel doelpunten tegen. Hopelijk is Boris de defensieve versterking waar ze naar zochten en kunnen ze de gelijke spelen aankomend seizoen omzetten in overwinningen.

Wij wensen Boris veel succes met zijn avontuur in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.