Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Cas Janssen gaat Nederland verlaten en gaat voetballen bij Skagit Valley College!

Cas Janssen gaat Nederland verlaten en gaat voetballen bij Skagit Valley College!

Cas Jansen zal zijn jeugdliefde Oirschot Vooruit gaan verlaten. De zestien jarige voetballer zal de overstap naar Amerika gaan maken om te spelen bij Skagit Valley College.

Cas Janssen begon zijn sportieve reis als atleet in de atletiek en tennis in Zuid-Afrika en België, voordat hij op zevenjarige leeftijd in Nederland begon met voetballen. Hij startte op bij zijn lokale voetbalclub Oirschot Vooruit en speelde vanaf het begin in de hoogste jeugdteams, waar hij deelnam aan de hoogste regionale jeugdcompetities.

Een van de hoogtepunten van Cas zijn carrière was het winnen van het kampioenschap met het Oirschot Vooruit O14-team. Daarnaast was hij de topscorer in het O16-team, dat speelde op het op één na hoogste regionale O16-niveau. Door de seizoenen heen bleek hij niet alleen een doelpuntenmaker, maar ook een uitstekende spelverdeler, aangezien hij elk seizoen de meeste assists van het team voor zijn rekening nam. In het seizoen 2023-2024 is Cas een vaste waarde in het tweede O17-team van Oirschot Vooruit, dat speelt op het tweede hoogste regionale jeugdniveau. Daarnaast is hij geselecteerd voor regelmatige trainingen en wedstrijden met het eerste O17-team, dat op hoog nationaal O17-niveau speelt.

Cas Janssen is een veelzijdige speler die als linker middenvelder en rechter vleugelaanvaller kan spelen, maar het beste tot zijn recht komt als linker vleugelaanvaller. Zijn snelheid en acceleratie maken hem een constante dreiging voor tegenstanders, vooral in aanvallende één-tegen-één situaties en individuele acties. Hij heeft een uitstekend vermogen om zowel te scoren als assists te geven, wat hem een waardevolle aanvulling maakt voor elk team. Zijn uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen, gecombineerd met zijn tactisch inzicht en beslissingsvermogen, maken hem een complete speler.

Vrienden en teamgenoten beschrijven Cas als een vrolijk, gedreven, vriendelijk en sociaal persoon, die een positieve invloed heeft op elke groep waarin hij zich bevindt. Zowel op het veld als in de klas is hij doelgericht en geeft hij altijd 100% om zijn doelen te bereiken. Cas hecht veel waarde aan discipline en is zeer competitief, wat duidelijk naar voren komt in zijn spel- en trainingsmentaliteit.

Komend seizoen zal Cas gaan spelen voor Skagit Valley College. Dit team heeft afgelopen seizoen zeven van de veertien wedstrijden gewonnen. Wij denken dat Cas de ideale speler is om de flanken te versterken en het team te helpen naar meer overwinningen. Wij wensen hem heel veel succes en horen graag mooie verhalen over zijn prestaties in Amerika.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.