Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Claire de Groot gaat nederland achter zich laten voor een avontuur bij de University of South Carolina – Lancaster

Claire de Groot gaat nederland achter zich laten voor een avontuur bij de University of South Carolina – Lancaster
Bron: Rick Rube

Claire gaat haar jeugdliefde SV Poortugaal verlaten voor een Amerikaans avontuur. De zeventien jarige voetbalster gaat spelen bij de University of South Carolina – Lancaster.

Claire begon haar voetbalcarrière op achtjarige leeftijd in een jongensteams, waar ze tot haar elfde speelde. Op twaalfjarige leeftijd maakte ze de overstap naar een meisjesteam en al snel werd duidelijk dat Claire een bijzonder talent had. Op vijftienjarige leeftijd begon ze te spelen op het hoogste nationale jeugdniveau in Nederland.

In 2022 nam Claire deel aan het Nederlands Kampioenschap, waar haar team een indrukwekkende vierde plaats behaalde. Daarnaast won ze een internationaal toernooi in Maastricht, waar ze het opnam tegen teams uit Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Haar prestaties op het veld bleven niet onopgemerkt, Claire speelde op het hoogste nationale onder 17 niveau, waarbij ze het opnam tegen professionele voetbalacademies zoals Fortuna Sittard, Excelsior Rotterdam en Sparta Rotterdam. Voor het seizoen 2023-2024 maakt Claire deel uit van het onder 17 team van SV Poortugaal, dat uitkomt in de op één na hoogste nationale onder 17 competitie van Nederland.

Claire is een veelzijdige speelster die de voorkeur geeft aan de positie van rechtsback, maar ze kan ook als linksback spelen. Haar snelheid maakt haar een constante dreiging voor tegenstanders, terwijl haar fysieke kracht en sterkte in duels haar een betrouwbare verdediger maken. Ze beschikt over uitstekend positioneel bewustzijn en blinkt uit in één-tegen-één verdedigen. Als teamspeler draagt Claire bij aan het succes van haar team met haar inzet en vaardigheden.

Degenen die Claire kennen, beschrijven haar als een kalme, vriendelijke en nieuwsgierige meid. Op het veld staat ze bekend om haar sterke werkethiek en onverzettelijke vastberadenheid. Claire streeft altijd naar overwinning en combineert sportiviteit met intensiteit. Buiten het veld behoudt ze een rustige, creatieve en ondersteunende houding, en ze benadert uitdagingen met discipline en een positieve instelling. Claire wordt erkend als een harde werker, zowel academisch als op het voetbalveld en toont veerkracht en vastberadenheid in het nastreven van haar doelen.

Komend seizoen zal Claire dus gaan spelen bij de University of South Carolina – Lancaster. Dit team is afgelopen seizoen in de middenmoot geëindigd. Ze wisten negen keer te winnen maar ook negen keer te verliezen. Komend seizoen zal Claire een waardige versterking zijn op de back positie. Met haar aanvallende intenties zal het team er verdedigend maar ook aanvallend op vooruit gaan. Wij wensen Claire heel veel succes en horen graag mooie verhalen over haar prestaties!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.