Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Defensieve versterking voor Barton Community College in de persoon van Sander Huismans

Defensieve versterking voor Barton Community College in de persoon van Sander Huismans

Sander begon op vier jarige leeftijd met voetballen bij voetbalclub RKVV Dem. Hij speelde altijd in de hoogste jeugdteams, op het hoogste nationale niveau. Op twaalf jarige leeftijd werd hij Cruyff Court 6v6 Nationaal Kampioen.

Op tien jarige leeftijd werd Sander gescout door de professionele Nederlandse voetbalclub AZ Alkmaar, helaas kwam een transfer niet tot stand. Sander promoveerde altijd vroeg naar een hogere leeftijdscategorie, wat zijn gevorderde vaardigheden aantoont. Hij is meerdere keren benoemd tot aanvoerder van zijn team. Sander werd geselecteerd voor de KNVB District Talent onder 12- en onder 13-teams. Op 14-jarige leeftijd werd hij gescout door de professionele Nederlandse voetbalclub FC Volendam om zich bij hun jeugdopleiding aan te sluiten. Sander sloot zich aan bij de jeugdopleiding van FC Volendam (onder 15) en nam deel aan de Eredivisie met zijn onder 15- en onder 16-jeugdteams, tegen de jeugdteams van Feyenoord, PSV en AFC Ajax. In het seizoen 2021-2022 besloot Sander de jeugdopleiding van FC Volendam te verlaten en terug te keren naar RKVV Dem. In het seizoen 2023-2024 werd hij een vaste speler voor RKVV Dem onder 21, dat deelneemt aan de hoogste nationale onder 21-competities in Nederland.

Vrienden en teamgenoten beschrijven Sander als een ware leider die zeer vriendelijk, behulpzaam, ambitieus en sociaal is, zowel op als buiten het veld. Op het veld, evenals in de klas, is hij doelgericht en geeft hij 100% om zijn doelen te bereiken. Sander is uiterst competitief, wat blijkt uit zijn spel en trainingsmentaliteit.

Sander kan spelen als een centrale defensieve middenvelder, maar hij geeft er de voorkeur aan om als centrale verdediger te spelen. Hij is zeer comfortabel aan de bal, een krachtige speler die fysieke kracht en stevigheid toont in uitdagingen. Hij is sterk in het koppen, zowel defensief als offensief, en beschikt over leiderschapskwaliteiten en coachingsvaardigheden. Ook heeft hij een uitstekende korte- en langeafstandspassingsvaardigheid en snelle handelingssnelheid.

Het men’s soccer team van Barton Community College, dat beter bekend staat als “Barton Cougars”, heeft een erg goed seizoen achter de rug. Van de 26 competitiewedstrijden verloren ze er maar 4. Aangezien het team van Rafael Simmons erg goed presteert, wordt het een hele taak voor Sander om zich in de basis te spelen. Maar wij hebben het volste vertrouwen in hem dat dit hem gaat lukken!

Wij wensen Sander veel succes bij Barton Community College!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.