Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Diede van Schouwenburg gaat voetballen bij Life University

Diede van Schouwenburg gaat voetballen bij Life University

Diede van Schouwenburg gaat de Koninklijke HFC verlaten. De verdediger zal komend jaar een avontuur in Amerika starten bij Life University.

Diede begon zijn voetbalcarrière op vijfjarige leeftijd bij Koninklijke HFC. Hij speelde altijd in de hoogste jeugdteams van de club, op het hoogste landelijke niveau. Op tienjarige leeftijd werd hij gescout door de voetbalclub AZ Alkmaar. Diede sloot zich in 2015 aan bij de jeugdacademie van de club en speelde in de Eredivisie jeugdcompetities tegen topteams zoals Feyenoord, PSV en Ajax.

Gedurende zijn tijd bij AZ Alkmaar was Diede tweede aanvoerder van zijn jeugdteams en behaalde hij talloze successen, waaronder het winnen van de Nederlandse beker met het O18-team in 2023. Voor het seizoen 2023-2024 besloot Diede zich te richten op zijn academische prestaties en keerde hij terug naar Koninklijke HFC, waar hij deel uitmaakte van het O21-team dat uitkomt in de hoogste nationale O21-competitie. Daarnaast speelde hij oefenwedstrijden met het eerste seniorenteam van Koninklijke HFC, dat op het hoogste semi-professionele niveau in Nederland actief is.

Diede is een veelzijdige speler die uit de voeten kan als verdedigende middenvelder en rechtervleugelverdediger, maar hij speelt het liefst als centrale verdediger. Hij is zeer comfortabel in balbezit en blinkt uit in tactisch inzicht en besluitvorming. Met een uitstekend korte- en lange passingsvermogen en een snelle handelingssnelheid, is hij een waardevolle aanwinst voor elk team. Bovendien beschikt Diede over sterke kopkwaliteiten, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht en toont hij leiderschapskwaliteiten dankzij onder andere zijn coachend vermogen.

Diede wordt door vrienden en teamgenoten beschreven als een zeer vriendelijke, ambitieuze en sociale persoon die een waardevolle toevoeging is aan elke groep. Zowel op het veld als in de klas is hij doelgericht en geeft hij altijd 100% om zijn doelen te bereiken. Zijn competitieve instelling komt duidelijk naar voren in zijn spel en trainingsmentaliteit.

Komend jaar zal Diede dus gaan voetballen bij Life University. Bij Life University zal Diede een aantal andere Nederlandse jongens en meiden tegenkomen die ook de overstap zullen maken dit jaar. Wij weten zeker dat Diede’s talent ook in Georgia tot zijn recht zal komen.

Wij wensen hem dan ook heel veel succes en plezier in Amerika en horen graag mooie verhalen over zijn prestaties!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.