Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Diego Dos Santos gaat van Buitenboys naar Carl Sandburg College

Diego Dos Santos gaat van Buitenboys naar Carl Sandburg College

Diego zal de Chargers uit Illinois versterken met zijn flitsende acties. De linksbuiten zal na de zomer vertrekken.

Diego begon op 7-jarige leeftijd met voetballen. Naast voetbal deed hij ook aan karate en zwemmen. Op de middelbare school speelde hij twee jaar bij Echnaton. Diego heeft vele successen behaald in zijn voetbalcarrière, zoals zijn tijd bij AS’80 waar hij de competitie en veel nationale toernooien heeft gewonnen, waarbij hij ook meerdere keren was uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Na veel successen bij AS’80 maakte hij de overstap naar Forza Almere O15. Hier speelde hij in de hoogste regionale O15-competitie en kreeg hij training van Clarence Seedorf (voormalig speler van Ajax en AC Milan).

Diego is vernoemd naar de legendarische Argentijnse voetballer, Diego Armando Maradona. Zijn droom is om professioneel voetballer te worden, net als zijn neef Donovan Deekman. Momenteel speelt Diego voor de U23 van SC Buitenboys, waar hij een vaste waarde is in het team en uitkomt in de hoogste U23-competitie van Nederland. Daarnaast speelt Diego ook op het hoogste niveau zaalvoetbal.

Diego is een veelzijdige speler die zowel als spits als vleugelaanvaller kan spelen maar het best tot zijn recht komt als linksbuiten. Hij is een zeer explosieve en snelle speler, met een hoge technische vaardigheid en veel trucjes. Diego blinkt uit in aanvallende 1-tegen-1-situaties en is een krachtige aanvaller die veel doelpunten maakt. Daarnaast is hij sterk in passen, voorzetten en steekballen, en beschikt hij over een goed tactisch inzicht.

Vrienden en familie zouden Diego beschrijven als een vrolijk en sociaal persoon met een erg humoristisch karakter. Diego is een eerlijk en bedachtzaam persoon en is op het veld vastberaden om op het hoogste niveau te slagen. Hij geniet er ook van om kinderen te coachen en wil graag een positieve invloed in hun leven zijn.

Na de zomer zal Diego het team van Carl Sandburg College gaan versterken. Dit team heeft een erg succesvol seizoen achter de rug met een record van 13W-3L-2D. Met de fantastische techniek van Diego hopen ze nog gevaarlijker te worden in de aanval om zo te strijden voor kampioenschapen. Wij wensen Diego veel succes en plezier in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.