Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Jesse Boonstoppel naar Mount St. Mary’s!

Jesse Boonstoppel naar Mount St. Mary’s!

Verdediger Jesse Boonstoppel laat Nederland achter zich en vertrekt naar het sportgekke Amerika. Hierbij laat hij AFC Amsterdam achter zich en vertrekt hij naar Mount St. Mary’s in Emmitsburg, Maryland.

Op vierjarige leeftijd maakte Jesse zijn debuut op het voetbalveld. Dit deed hij destijds bij zijn lokale club Amstelveen Heemraad. 2 jaar later maakte hij de overstap naar AFC Amsterdam om op een hoger niveau te gaan spelen. Hier speelde hij dan ook altijd in de hoogste jeugdteams op Divisie niveau. In de Onder 14 werd hij voor het eerst aanvoerder van zijn team uit Amsterdam. Daarnaast trainde en speelde Jesse regelmatig mee met de Onder 15, en dat als Onder 13 speler! In het seizoen 2021 – 2022 kwam de verdediger uit voor de Onder 18 van AFC, waar hij uitkwam in de Tweede Divisie en speelde tegen professionele jeugdopleidingen.

Jesse komt het best tot zijn recht als centrale verdediger. Hij staat bekend om zijn fysieke kracht, die hij laat zien in duels, maar ook in de lucht. Daarnaast beschikt hij over een uitstekende techniek en heeft hij een goede trap in huis, wat blijkt uit het feit dat hij regelmatig een vrije trap neemt. Daarnaast heeft hij ervaring als aanvoerder en weet hij hoe hij de verdediging goed neer moet zetten.

Na de zomer mag de negentienjarige verdediger zijn kwaliteiten laten zien bij het men’s soccer team van Mount St. Mary’s. Hierbij zal hij zijn wedstrijden gaan spelen in Emmitsburg, Maryland. De Mountaineers van St. Mary’s spelen hun wedstrijden in de MAAC, de Metro Atlantic Athletic Conference. Hierbij spelen ze tegen scholen als Delaware, George Washington, Bucknell en Lafayette. Met de komst van Jesse hebben de Mountaineers er een extra verdediger bij om de tegenstander nog beter af te stoppen.

Wij wensen Jesse veel succes en plezier toe in de VS!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.