Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Jesse Oostendorp maakt de stap naar Amerika!

Jesse Oostendorp maakt de stap naar Amerika!
Bron: De Graafschap

Jesse gaat naar Amerika om te voetballen en studeren bij Franklin Pierce University!

Jesse zal komende zomer de overstap maken van Nederland naar Amerika om daar te gaan voetballen en studeren bij Franklin Pierce University. Jesse begon op vierjarige leeftijd met voetballen en trok al snel de aandacht van jeugdacademies van Nederlandse profclubs.

Toen Jesse acht jaar oud was, werd hij gescout door de profclub Vitesse uit Arnhem. Het jaar daarop toonde Vitesse opnieuw interesse, maar ook De Graafschap uit Doetinchem zag potentie in Jesse. Op negenjarige leeftijd werd hij toegelaten tot de jeugdacademie van De Graafschap.

Bij De Graafschap speelde Jesse op het hoogste nationale jeugdniveau van Nederland. Met het onder 16 team bereikte hij de kwartfinales van de Nederlandse onder 17 Beker, een prestatie van formaat. In het seizoen 2021-2022 speelde Jesse voor het onder 18 team van De Graafschap en promoveerde hij naar het hoogste niveau. Hij nam deel aan een jeugdtoernooi in Terborg, waar hij het opnam tegen jeugdteams van Genk, Fluminense, Palmeiras, Mydtjylland en Tottenham Hotspur.

In het seizoen 2022-2023 speelde Jesse met het onder 21 team van De Graafschap en werd hij geselecteerd voor de pre-season trainingen met het eerste seniorenteam. In het seizoen 2023-2024 behaalde hij met het onder 21 team een play-off ticket voor de 2e Divisie nationale competitie. Dat hij een echte leider is blijkt wel uit het feit dat Jesse bijna elk seizoen aanvoerder van de teams in de jeugdacademie van De Graafschap was.

Vrienden en familie beschrijven Jesse als een ambitieuze en doelgerichte persoon. Hij is sociaal zeer sterk en maakt gemakkelijk contact met mensen. Op het veld kan Jesse hard en direct zijn, maar buiten het veld is hij zorgzaam en lief. Hij kan soms een beetje koppig zijn, maar weet regelmatig mensen mee te krijgen in zijn visie.

Jesse is een veelzijdige verdediger die het beste tot zijn recht komt als centrale verdediger. Zijn duelkracht is indrukwekkend, en hij is een waardevolle aanwinst voor elk team waarvoor hij speelt. Na de zomer zal Jesse gaan spelen voor het men’s soccerteam van Franklin Pierce University. Deze getalenteerde speler zal ongetwijfeld een waardevolle bijdrage leveren aan het team van de universiteit.

Wij wensen Jesse veel succes in Amerika bij Franklin Pierce University!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.