Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Highlights

Juul Sauer wint 7 Nations Toernooi met Nederlands U18

Juul Sauer wint 7 Nations Toernooi met Nederlands U18 3

Juul Sauer vertrekt komende zomer naar University of Connecticut om te gaan hockeyen en studeren in Amerika. Maar voor het zover is, wist Juul met het Nederlands hockeyteam U18 nog de Europese titel te veroveren in Granada.

Komende maand vertrekt talent Juul Sauer naar UConn om te gaan hockeyen en studeren in Amerika. De talentvolle speelster van HDM greep dit jaar maar nipt naast de Landstitel. Gelukkig voor Juul kreeg het seizoen een prachtig staartje, een selectieplaats voor het 7 Nations toernooi met Nederlands U18 in Granada, Spanje, mét titel.

Vanwege het klimaat in Granada (standaard 35 graden) trainde de ploeg in de voorbereiding in thermoshirts. Met dat slechte weer hier in Nederland niet gek, maar ook als het 24 graden was, ging de themolegging en het thermo shirt aan bij de dames. Gelukkig was die voorbereiding niet geheel zonder succes. Na een 7-3, 5-1 en 13-1 winst in de poulefase, een 8-0 winst tegen Spanje in de halve finale en een 4-0 zege op België in de finale mochten de meiden de beker mee naar huis nemen. “Voor mij was het mijn eerste eindtoernooi dus ik vond het vooral heel leuk en bijzonder om mee te maken. Natuurlijk heel leuk dat we het toernooi gewonnen hebben,” aldus Sauer.

Juul zal niet lang meer de tijd hebben om bij te komen, want over een aantal weken word ze al verwacht in Amerika voor een nieuw hockey avontuur bij UConn. UConn beleefde een tegenvallend seizoen afgelopen jaar maar samen met een tweetal KingsTalent versterkingen (naast Juul wordt ook Fien Hollander toegevoegd aan de selectie), gaan ze dit jaar het tij proberen te keren en de weg naar boven weer inslaan.

Juul, proficiat met deze titel! Wij zijn super trots op je!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.