Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Kim Smal verruilt AZ Alkmaar vrouwen voor een avontuur in Charleston!

Kim Smal - University of Charleston
Kim Smal verruilt AZ Alkmaar vrouwen voor een avontuur in Charleston!

Kim heeft de jeugd van VV Alkmaar doorlopen en speelt nu eredivisie met AZ. Ze zal haar koffers pakken en de University of Charleston versterken

Kim begon op haar zevende met voetballen bij haar lokale voetbalclub Kwiek ’78. Tot haar vijftiende speelde ze daar, altijd in hoog aangeschreven meisjesteams en sloeg regelmatig leeftijdscategorieën over vanwege haar talent. Naast haar trainingen bij de meisjes trainde Kim ook met de jongenselftallen. Vanaf haar dertiende werd ze geselecteerd voor het KNVB District Talenten Team. Tevens speelde ze jeugdzaalvoetbal op het hoogste nationale niveau met Eredivisieclub FC Marlene. Op veertienjarige leeftijd trad Kim toe tot de vrouwenvoetbalacademie van de Nederlandse profclub VV Alkmaar, waar ze met de O-16 trainde. Een jaar later verhuisde ze officieel naar VV Alkmaar en speelde twee seizoenen bij de O17, waarbij ze regelmatig wedstrijden speelde met Jong VV Alkmaar.

Op zeventienjarige leeftijd maakte Kim haar officiële debuut in de Eredivisie Vrouwen en sloot het seizoen af als vaste waarde in het eerste seniorenteam van VV Alkmaar. Sinds dit seizoen speelt ze in de Eredivisie.

Kim speelt het liefst als nummer 10, maar kan overal op het middenveld uit de voeten. Ze is erg snel, gecombineerd met creativiteit en tactisch inzicht. Haar atletisch vermogen en technische vaardigheden maken haar een constante dreiging in de aanval en haar scoringsvermogen is hoog. Kim is agressief in verdediging en heeft een uitstekend uithoudingsvermogen, waardoor ze het hele spel op hoog niveau speelt. Haar veelzijdigheid en toewijding maken haar een essentiële speler voor zowel aanval als verdediging.

Kim is een toegewijde persoon, bekend om haar sterke sociale vaardigheden en nieuwsgierigheid. Ze is een onvermoeibare en hardwerkende speelster op het veld, altijd met een positieve houding. Haar ambitie en enthousiasme maken haar een opvallende teamspeler, zowel op als buiten het veld.

Kim zal de Eagles van de Charleston gaan versterken. Dit is een erg succesvolle school met altijf goede resultaten. Ook vorig jaar wisten ze weer succesvol te zijn door de competitie te winnen en een record neer te zetten van 19W-2L. Wij wensen Kim heel veel plezier en succes in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.