Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Len Valkema gaat Nederland achter zich laten voor een avontuur over zee. Hij gaat voetballen in Amerika!

Len Valkema gaat Nederland achter zich laten voor een avontuur over zee. Hij gaat voetballen in Amerika!
Bron: Marcel van Kammen

Len Valkema gaat de overstap naar Amerika maken. Hij gaat spelen voor Northeast Community College in Nebraska.

Len begon met Voetballen toen hij 5 jaar oud is bij zijn plaatselijke voetbalclub S.C. Stiens. Al snel werd hij gescout door SC Heerenveen en daar ging hij dus ook spelen, maar hij besloot na zes jaar afscheid te nemen om terug te keren bij zijn jeugdclub S.C. Stiens. In de O-17 wist Len een record aan goals te maken met maar liefst 60 doelpunten op de teller! Op 18-jarige leeftijd voegde hij zich bij het 1e elftal van zijn club dankzij zijn goede prestaties in de jeugd. In het seizoen 2022-2023 was hij de MVP van zijn club met in totaal 15 goals en 14 assist. Hierdoor wekte hij interesse van meerdere clubs die op een hoger niveau speelde, maar hij bleef zijn club trouw en komt ook dit seizoen voor ze uit.

Len is een buitenspeler die op de linker- en rechterkant uit de voeten kan, maar zijn voorkeur ligt toch echt op de rechtsbuiten positie. Len is een erg snelle speler met een leuke actie in huis waarvoor je naar de wedstrijd komt. Hij weet onder druk de juiste keuzes te maken en zet zich altijd in voor het teamresultaat.

Vrienden en Familie zouden Len beschrijven als een sociaal en vrolijk persoon die altijd in is voor een lolletje. Hij houdt van sport en heeft veel (positieve) energie. Op het veld is Len rustig en geconcentreerd en geeft hij altijd zijn 100% voor het team.

De northeasthawks waar hij komend seizoen gaat spelen heeft afgelopen jaar een geweldig seizoen gedraaid. Ze wisten een overal record van 22W – 2V te behalen. Voor de school is dit natuurlijk een geweldig resultaat wat ze komend jaar willen evenaren.

Wij wensen Len veel succes in Amerika en hopen veel mooie verhalen te horen over zijn prestaties.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.