Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Milou Jansen gaat Nederland verlaten voor een avontuur bij American International College

Milou Jansen gaat Nederland verlaten voor een avontuur bij American International College
Bron: Harold Smeeman

Milou zal haar team NMHC gaan verlaten. De verdedigster gaat de grote stap naar Amerika maken om te spelen bij American International College.

Milou Jansen begon haar hockey carrière op zesjarige leeftijd bij haar lokale hockeyclub MHC Beuningen. Al snel bleek dat ze talent had en ze speelde dan ook altijd in de hoogste teams van haar leeftijdscategorie. Oorspronkelijk speelde ze als aanvaller, maar later verhuisde ze naar de verdediging. Tijdens haar tijd bij MHC Beuningen behaalde ze twee keer het kampioenschap en werd ze meerdere jaren op rij de topscorer van haar team. Als topscorer in de onder 14 heeft Milou 80 goals gemaakt en 50 assist afgeleverd in 55 wedstrijden.

Een belangrijke mijlpaal in Milou haar carrière was haar selectie voor het KNHB onder 14 District Talent Team, een erkenning van haar talent en potentieel. Op zoek naar verdere uitdaging en ontwikkeling, maakte ze de overstap naar het onder 16 team van NMHC Nijmegen, waar ze op nationaal niveau kon spelen. Hier bewees ze haar leiderschapskwaliteiten door als teamcaptain te fungeren in het seizoen 2021-2022.

Milou is een veelzijdige speelster die op meerdere posities in het middenveld en de verdediging kan spelen, maar het beste tot haar recht komt ze als centrumverdediger. Ze toont groot tactisch inzicht, coacht haar teamgenoten en leest het spel uitstekend vanuit de achterste linie. Haar snelheid met de bal, dribbelvaardigheden en scorend vermogen tijdens aanvallende spelhervattingen maken haar een waardevolle speelster.

Milou wordt door vrienden en familie beschreven als een zeer spontane en vrolijke meid, die gepassioneerd is in alles wat ze doet. Naast haar toewijding aan hockey en haar vwo-studie, is ze driemaal per week in de sportschool te vinden. Haar onafhankelijkheid en serieuze houding ten opzichte van haar opleiding gaan hand in hand met haar sociale karakter en liefde voor tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Komend seizoen zal ze uitkomen voor American International College. Afgelopen seizoen heeft dit team geen goed jaar gehad. Meer dan de helft van de wedstrijden ging verloren tot onvrede van de coach. Daarom denken wij dat Milou de ideale versterking is voor de verdediging.

Wij wensen Milou heel veel plezier en succes in Amerika en horen graag mooie verhalen over haar prestaties!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.