Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Quinten Post en Jesse Edwards: Twee Nederlandse Talent in de NBA Draft 2024

Quinten Post en Jesse Edwards: Twee Nederlandse Talent in de NBA Draft 2024

De Nederlandse basketbalgemeenschap kijkt vol verwachting naar de NBA Draft van 2024, waarin twee getalenteerde spelers, Quinten Post en Jesse Edwards, een kans maken om geselecteerd te worden.

Deze twee atleten hebben hun sporen verdiend in het Amerikaanse collegebasketbal en staan nu op het punt om een historische stap te zetten door mogelijk de eerste Nederlandse spelers te worden die direct vanuit de NCAA naar de NBA gaan.

Quinten Post

Quinten is geboren in Amsterdam, begon zijn basketbalcarrière bij BC Apollo voordat hij zijn talenten verder ontwikkelde in de Verenigde Staten. Quinten speelde collegebasketbal aan Mississippi State University, waar hij al snel opviel door zijn veelzijdigheid op het veld. Met een lengte van 2,13 meter en een solide schot, kan hij zowel binnen als buiten de driepuntslijn effectief zijn.

In zijn laatste seizoen bij Mississippi State gemiddeld Post 12,3 punten, 6,4 rebounds en 1,2 blocks per wedstrijd, wat zijn waarde als een complete speler onderstreept. Zijn vermogen om te scoren, te rebounden en verdedigend bij te dragen, maakt hem een aantrekkelijke keuze voor NBA-teams die op zoek zijn naar een veelzijdige forward met zowel aanvallende als verdedigende capaciteiten.

Jesse Edwards

Jesse is net zoals Quinten afkomstig uit Amsterdam, begon zijn carrière bij de lokale club en maakte al snel indruk met zijn fysieke aanwezigheid en atletisch vermogen. Jesse speelde collegebasketbal aan Syracuse University, waar hij uitgroeide tot een van de dominante centers in de NCAA.

Met een lengte van 2,11 meter en een indrukwekkende wingspan, staat hij bekend om zijn vermogen om het spel te beïnvloeden aan beide kanten van het veld. In zijn laatste seizoen bij Syracuse gemiddeld hij 14,5 punten, 10,3 rebounds en 2,7 blocks per wedstrijd. Zijn verdediging in de paint en zijn rebounding skills maken hem een waardevolle aanwinst voor elk NBA-team dat op zoek is naar een robuuste en effectieve big man.

Betekenis voor het Nederlandse Basketbal

De mogelijke selectie van Quinten Post en Jesse Edwards in de NBA Draft is een belangrijk moment voor het Nederlandse basketbal. Tot nu toe hebben slechts enkele Nederlanders, zoals Francisco Elson en Dan Gadzuric, de NBA bereikt. De deelname van Quinten en Jesse kan de zichtbaarheid van Nederlands talent in het internationale basketbal vergroten en dienen als inspiratie voor jonge Nederlandse spelers.

Wij wensen Quinten en Jesse veel succes tijden hun deelname aan de NBA Draft!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.