Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Rafly Kruitwagen gaat van SC ’t Zand naar de University of Dubuque

Rafly Kruitwagen gaat van SC ’t Zand naar de University of Dubuque

Rafly gaat Nederland verlaten. Na meerder keren in Nederland een stap hogerop gemaakt te hebben zal hij nu zijn kwaliteiten in Amerika bij de University of Dubuque laten zien.

Rafly Kruitwagen begon zijn voetbalcarrière op zevenjarige leeftijd bij zijn lokale club BSV Boeimeer. Om op een hoger jeugdniveau te spelen, stapte hij over naar JEKA, waar hij uitkwam voor de onder 11 en  onder 13 teams en al snel werd hij de topscorer van het onder 13-team. Zijn talent en drive brachten hem vervolgens naar de gerenommeerde amateurclub Baronie, waar hij in het onder 15-team speelde. Zijn leiderschap werd snel erkend en hij werd gekozen tot teamcaptain in zowel zijn eerste jaar bij de onder 15 als in het daaropvolgende jaar bij de onder 17.

Als teamcaptain leidde Rafly het onder 17-team van Baronie naar het winnen van zowel de competitie als de districtsbekers. Na deze successen maakte hij de overstap naar SC ’t Zand, waar hij zich verder ontwikkelde in de onder 23-teams en veel progressie boekte in de volwassenheid van zijn spel. Ondanks zijn jonge leeftijd is Rafly in het seizoen 2023-2024 een vaste waarde in het startelftal van SC ’t Zand onder 23, dat uitkomt in de op een na hoogste regionale onder 23-competitie.

Rafly is veelzijdig en kan alle posities op de verdedigende helft van het veld spelen en zelfs als defensieve middenvelder. Hij speelt het beste als centrale verdediger. Rafly is sterk aan de bal en gebruikt zijn passvaardigheden om teamgenoten te vinden en onder druk uit te spelen. Zijn tactisch inzicht, leiderschap en coaching vaardigheden maken hem een waardevolle speler. Hij excelleert in het lezen van het spel, 1-tegen-1 verdedigen en heeft een winnaarsmentaliteit.

Rafly wordt door zijn vrienden en familie beschreven als een empathisch en zorgzaam persoon. Hij is gedisciplineerd en benadert zijn taken en doelen met volledige concentratie en hard werken. Op het veld is hij een echte winnaar met een zeer competitieve en gedreven persoonlijkheid. Rafly speelt met intensiteit en motiveert zijn team altijd om te winnen. Hij zoekt altijd naar de beste oplossingen om zijn team te helpen de gestelde doelen te bereiken.

Met zijn indrukwekkende atletische achtergrond en persoonlijke drive gaat Rafly Kruitwagen nu een nieuwe uitdaging aan bij de University of Dubuque. Afgelopen seizoen heeft het team een wisselvallig seizoen gedraaid waarbij vaker verloren werd dan een overwinning geboekt. Wij denken dat Rafly de ideale defensieve versterking is om komende seizoen beter te gaan presteren. We wensen hem veel succes in zijn nieuwe avontuur en horen graag mooie verhalen over zijn prestaties.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.