Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Rens Scheenstra staat komend seizoen onder de lat bij Paris Junior College

Rens Scheenstra staat komend seizoen onder de lat bij Paris Junior College

Het avontuur komt snel dichterbij voor keeper Rens Scheenstra die naar Texas gaat vertrekken om het team van de Dragons te versterken. 

Rens was er vroeg bij met voetballen, hij begon al op vierjarige leeftijd bij zijn lokale club HV&CV Quick. Daar werd zijn talent snel opgemerkt, en op zevenjarige leeftijd werd hij gescout door de professionele voetbalclub ADO Den Haag. In 2013 sloot Rens zich aan bij hun jeugdopleiding waar hij deelnam aan de Eredivisie voor jeugdteams en aan prestigieuze nationale/internationale toernooien. Tijdens een toernooi in Letland werd Rens bekroond als beste doelman met het O14-team. In 2018 won hij met het O15-team van ADO Den Haag het Nederlands kampioenschap in de Eredivisie B. Het seizoen 2021-2022 is gekenmerkt door de terugkeer naar HV&CV Quick. Op 16-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor het O19-team dat uitkomt in de hoogste nationale O19-competitie. In het seizoen 2022-2023 werd Rens geselecteerd als eerste keeper voor het O19-team en trainde hij daarnaast ook al regelmatig met het O23-team mee.

Als doelman beschikt Rens over uitstekende reflexen, techniek en atletisch vermogen. Hij is comfortabel in balbezit en speelt actief mee in de opbouw. Zijn sterke punten zijn onder andere zijn passing en distributie, het beheersen van hoge ballen en het domineren van het strafschopgebied. In 1-tegen-1-situaties blinkt hij uit, en zijn leiderschapskwaliteiten en coachende vaardigheden maken hem een onmisbare kracht op het veld.

Vrienden en familie omschrijven Rens als een verstandige, vastberaden, ambitieuze jongen met veel doorzettingsvermogen. Hij is altijd gedreven om het beste uit zichzelf en anderen te halen, zowel op het veld als daarbuiten. Hij combineert zijn academische inspanningen moeiteloos met zijn sportieve prestaties en staat bekend om zijn serieuze werkhouding.

Rens staat voor een spannend nieuw avontuur bij Paris Junior College. Het team dat uitkomt in de Southwest Junior College Conference zal de kwaliteiten van Rens goed kunnen gebruiken in de strijd om het kampioenschap komend seizoen.

We zijn ervan overtuigd dat hij een belangrijke rol zal spelen in de toekomstige successen van het team en wensen hem veel succes op deze bijzondere reis!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.