Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Stig Latet is de nieuwe aanwinst voor Midland University.

Stig Latet is de nieuwe aanwinst voor Midland University.
Bron: Caroline Noé

Stig zal komende zomer de overstap maken van België naar Amerika om daar te gaan voetballen en studeren bij Midland University.

Stig begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij zijn lokale voetbalclub KFC Diest in België. Na slechts twee seizoenen werd hij gescout door de professionele Belgische voetbalclub KRC Genk. Stig speelde bijna vijf seizoenen voor KRC Genk en won daar meerdere keren de ‘Speler van het Toernooi’ award. Na vijf seizoenen maakte hij de overstap naar de professionele Belgische voetbalclub KVC Westerlo. Na vier seizoenen bij KVC Westerlo besloot Stig om over te stappen naar KVV THES Sport om zich meer te kunnen richten op zijn studie. Bij KVV THES Sport won hij elk jaar het kampioenschap. In het seizoen 2023-2024 maakt hij deel uit van de seniorenselectie van KVV THES Sport.

Stig is een rustig persoon die in eerste instantie vaak de kat uit de boom kijkt, maar zodra hij vertrouwd is met de groep, wordt hij zeer sociaal en betrokken. Op het veld geeft Stig prioriteit aan teamgeest boven persoonlijk succes. Hij stuurt en motiveert actief zijn teamgenoten en behoudt een positieve houding, zelfs in moeilijke momenten. Hij neemt verantwoordelijkheid en blijft positief.

Stig speelt het liefst als verdedigende middenvelder, maar hij kan ook uit de voeten als centrale verdediger, nummer 8 of nummer 10. Hij beschikt over enorme rust aan de bal en heeft een uitstekend tactisch inzicht en beslissingsvermogen. Zijn korte en lange passes zijn van uitstekende kwaliteit en hij heeft een uitstekende technische vaardigheid. Stig is zowel verdedigend als aanvallend sterk en heeft een goed overzicht op het veld.

Na de zomer zal Stig gaan spelen voor het men’s soccerteam van Midland University. Midland heeft afgelopen seizoen een wisselvallig seizoen gehad met veel gelijke spelen. Vaak krijgt de ploeg van trainer Josh Nakayama net een doelpunt meer tegen dan de tegenstander. Hopelijk kan Stig de defensie zodanig versterken dat dit niet meer het geval zal zijn.

Wij wensen Stig veel succes in Amerika bij Midland University!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.