Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Tijn van Iersel verlaat zijn jeugdclub en maakt de stap naar Camden County Community College

Tijn van Iersel verlaat zijn jeugdclub en maakt de stap naar Camden County Community College

Na jaren bij de selectie teams van Wilhemus gespeeld te hebben gaat Tijn van Iersel na de zomer richting Amerika vertrekken.

Tijn is op vijf jarige leeftijd begonnen met voetballen bij zijn jeugdclub Wilhelmus. In zijn eerste jaren was hij een spits net zoals zijn voorbeeld Memphis Depay. Na een paar jaar gespeeld te hebben in het tweede selectie team als aanvoerder, werd hij halverwege de JO-13 overgezet naar het eerste team als aanvoerder. Hier behaalde Tijn ook met zijn team het kampioenschap in de hoofdklasse. Vanaf dat moment had Tijn zich ontwikkeld tot een echte middenvelder, die door zijn speelstijl vaker vergeleken wordt met Frenkie de Jong.

Tijn is een speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij kan overal op het middenveld worden ingezet en in de verdediging. Maar zijn favoriete positie blijft toch centrale middenvelder. Tijn is een echte spelmaker die het spel goed ziet en makkelijk kan verleggen met zijn goede pass. Hij is erg kalm aan de bal en daarom ook lastig om onder druk te zetten.

Tijn is buiten een uitstekende middenvelder ook iemand die je graag in het kleedlokaal erbij wilt hebben. Zijn vrienden beschrijven hem dan ook als een leuke sociale jongen die goed met mensen overweg kan. Ook is hij buiten het voetballen ook altijd in voor ontspanning.

De school waar Tijn na de zomer naartoe gaat is Camden County Community College. Deze school is gelegen in Philadelphia en heeft afgelopen seizoen onder leiding van Cameron Christine 12 van de 16 wedstrijden weten te winnen. Samen met een paar andere Nederlandse jongens gaat Tijn komend seizoen met zijn kwaliteiten het team versterken.

Wij wensen Tijn heel veel succes met zijn nieuwe stap bij Camden County Community College!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.