Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Timon Kuiper gaat naar Life University!

Timon Kuiper gaat naar Life University!
Bron: Hans ten Brinke

Timon Kuiper gaat de stap naar Amerika maken! Hij gaat vanaf komend seizoen spelen voor Life University in de staat Georgia.

Timon begon met voetballen toen hij 8 jaar oud was bij zijn lokale voetbalclub FC Zutphen. Gedurende zijn tijd bij de club heeft hij constant in de hoogste jeugdteams van zijn leeftijd gespeeld. Op 17-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal van FC Zutphen terwijl hij in datzelfde seizoen topscorer werd van het team waarin speelde bij de jeugd. In het seizoen 2022-2023 speelde had hij een vaste plaats afgedwongen in het eerste elftal en was hij bij maar liefst 33 doelpunten (15G 18A) betrokken in 27 wedstrijden. Ook werden ze dat seizoen kampioen waardoor ze dit seizoen op een hoger niveau spelen.

Timon kan spelen als aanvallende middenvelder en centraal op het middenveld, maar het liefste speelt hij als verdedigende middenvelder. Een van zijn kwaliteiten is het gebruik maken van zijn lichaam. Timon is erg sterk in duels waardoor hij veel ballen kan veroveren en snel naar voren kan voetballen met de geweldige pass die hij in huis heeft. Voor teamgenoten is het ook erg fijn om met hem te spelen omdat hij constant bezig is met het coachen van ze. Wanneer hij in de juiste positie komt dan weet hij ook gemakkelijk een doelpunt te maken.

Vrienden en teamgenoten beschrijven Timon als een erg vriendelijk, ambitieus en sociaal persoon, die geweldig is om in een groep te hebben. Hij is een echte leider en neemt zijn verantwoordelijkheid, zowel op als naast het veld. Op het veld als in de klas is hij doelgericht en geeft hij 100% om zijn doelen te bereiken. Timon is extreem competitief en dat zie je terug in zijn spel- en trainingsmentaliteit.

Komend jaar zal Timon gaan voetballen bij Life University. Het elftal van de universiteit heeft afgelopen seizoen een overal record van (5W-7V-3G) behaald. We denken dat Timon een serieuze versterking is door zijn strijdkracht op het middenveld.

We wensen hem veel succes in Amerika en zien graag verhalen voorbij komen over zijn prestaties in Amerika.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.