Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Toptalent Marloes Steenbeek vertrekt naar Landskampioen USA Artistic Swimming

De University of the Incarnate Word krijgt er komend jaar een synchoonzwemtalent van wereldklasse bij. Marloes Steenbeek gaat haar indrukwekkende carrière voortzetten bij de landskampioen in San Antonio, Texas.

Marloes begon op vijfjarige leeftijd met synchroonzwemmen, geïnspireerd door haar oudere zus. Haar talent viel al snel op en op elfjarige leeftijd werd ze geselecteerd door het trainingscentrum. Een jaar later werd ze volwaardig lid van het jeugdteam. Met veertien kwalificeerde Marloes zich voor de Jeugd Wereldkampioenschappen, waar ze deelnam aan de disciplines techniek en duet. Haar duetpartner was niemand minder dan de Nederlandse Olympische atlete Bregje de Brouwer. Zowel individueel als samen hebben ze indrukwekkende lijst prestaties op zowel junior als senior niveau.

Marloes haar carrière kent nu al vele hoogtepunten, zo won ze twee keer zilver bij de World Series in Athene (2022), zilver en brons in de World Cup in Egypte (2023) en zilver tijdens de European Senior Championships (2023). Haar sportieve prestaties zijn ongeëvenaard, haar prijzenkast loopt nu al over. De drievoudig Nederlandse kampioen wist deze zomer ook nog goud en zilver te behalen op de Europese Jeugdkampioenschappen en twee keer World-Cup brons in Boedapest, in zowel de finale van de technische uitvoering als de finale van de vrije kür. De voorbereidingen voor Amerika zijn in volle gang maar de focus is eerst nog op de Olympische Spelen in Parijs waar ze als reserve mee mag. Daarnaast heeft ze dit jaar ook nog de World Youth Championships in Lima.

Familie en vrienden omschrijven Marloes als een nuchtere, ontspannen en ambitieuze meid. Ze is perfectionistisch, behulpzaam en bescheiden. Daarnaast heeft ze een goed gevoel voor humor, is ze zelfverzekerd en heeft ze een hele sociale persoonlijkheid.

Succes is ook het kernwoord bij de University of the Incarnate Word, die op 23 maart dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van het team de titel van USA Artistic Swimming National Championship. Marloes gaat zich aansluiten bij de nieuwe landskampioen van Amerika en hopelijk haar prijzenkast nog verder uitbreiden. Wij zijn ontzettend trots op Marloes en wensen haar heel veel succes in Amerika en met haar sportcarrière!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.