Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Vliegende start van Tess Jedeloo bij haar nieuwe team

Tess foto 5

Tess Jedeloo, geboren in Amsterdam, begint haar hockeycarrière op hoog niveau bij de Amsterdamse Hockey & Bandy Club (AH&BC), waar ze uitkomt in de MA1 Nationale Topklasse. Het seizoen van 2020 wordt helaas vroegtijdig afgelast door de COVID-19-pandemie, maar Tess blijft gemotiveerd en werkt hard aan haar ontwikkeling.

In 2021 zet ze de stap naar de Verenigde Staten en sluit zich aan bij Shippensburg University, waar ze meteen indruk maakt. Als eerstejaars speelt Tess 17 wedstrijden, waarvan twee als starter. Hoewel ze voornamelijk als reserveaanvaller speelt, scoort ze zes keer voor haar team. Een van haar belangrijkste momenten komt tijdens de halve finale van het NCAA-kampioenschap, waar ze de gelijkmaker én haar eerste game-winning goal maakt tegen East Stroudsburg. Haar prestaties leveren haar een plek op in het NCAA All-Tournament Team.

In haar tweede jaar bij Shippensburg komt Tess helemaal tot bloei. Ze speelt alle 20 wedstrijden, waarvan 18 als starter, en eindigt het seizoen met 14 doelpunten en 2 assists. Haar prestaties worden erkend met een plek in het NFHCA First Team All-American, en ze wint twee keer de PSAC Field Hockey Athlete of the Week award. In september 2022 scoort ze vijf keer in drie wedstrijden, wat haar de titel NFHCA Division II Athlete of the Week oplevert.

Het seizoen van 2023 wordt opnieuw een succesvol jaar voor Tess. Ze leidt haar team met 20 doelpunten en 9 assists, en eindigt nationaal op de tweede plek in NCAA Division II voor punten en derde in doelpunten. Dit levert haar opnieuw een plek op in het NFHCA DII All-American team en het NCAA All-Tournament Team.

In januari 2024 besluit Tess de overstap te maken naar Old Dominion University (ODU), op zoek naar nieuwe uitdagingen. Na gesprekken met verschillende universiteiten voelt ODU voor haar als de ideale keuze, zowel op sportief als academisch vlak. Ze volgt nu de studie Marketing en maakt als aanvaller meteen indruk op het hockeyveld. Met maar liefst 5 goals in 2 wedstrijden toont Tess direct haar klasse, wat haar de titels NFHCA Offensive Player of the Week, Big East Offensive Player of the Week en Topscorer van de NCAA D1 oplevert. Na 7 wedstrijden staat ze al op 7 doelpunten, waarmee ze bewijst dat ze ook op een hoger niveau uitblinkt.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.