Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Volleyballer Vincent Eisinga gaat sporten en studeren bij Life University

Volleyballer Vincent Eisinga gaat sporten en studeren bij Life University
Bron: Mosiverheijden_

Vincent zal aankomende zomer de overstap maken naar Amerika om daar het volleybalteam van Life University te gaan versterken, dat uitkomt in NAIA Division.

Vincent begon met volleyballen op 12-jarige leeftijd en maakte snel indruk, waardoor hij in het U16-team kwam van ’40 Vert. In 2019 behaalde zijn team het kampioenschap in de Hoofdklasse, dat bij volleybal het op een na hoogste jeugdniveau in competitieverband is. Het jaar daarop, in 2020, speelde zijn team in de hoogste jeugdcompetitie (Topklasse) en won daar het kampioenschap. Vincent nam ook deel aan de NOJK (Nederlands Open Jeugdkampioenschappen) in 2020, waar hij derde werd met zijn team. Ook speelt Vincent nog bij een volleybalschool. Met deze school neemt hij deel aan nationale en internationale toernooien, zoals het AMB-toernooi in Portugal. In 2023 werd Vincent geselecteerd voor het eerste seniorenteam van Tivoc, dat uitkomt in de op een na hoogste nationale seniorencompetitie. Ook speelde Vincent in 2023 voor het derde seniorenteam van SSS, dat deelneemt aan de op drie na hoogste nationale seniorencompetitie.

Vrienden van Vincent zouden hem omschrijven als een enthousiast persoon met veel positieve energie. Hij wordt ook beschreven als zorgzaam en iemand die goed naar anderen kan luisteren. Vincent is gemakkelijk in de omgang en fijn om mee te praten. Op sportgebied komt zijn energieke kant naar voren; zijn teamgenoten vinden hem zeer gefocust en prettig om mee samen te spelen op het veld. Vincent speelt als middenblokkeerder en diagonale/aanvallende speler, maar blinkt vooral uit als middenblokkeerder. Hij heeft een geweldig blok en beheerst de A/B/C snelle aanvallen. Daarnaast voert hij pipe-aanvallen uit aan de rechterkant. Zijn service omvat topspin en sterke float-services. Vincent gebruikt een aanvalstype genaamd “Bow and Arrow”. Zijn reikhoogte is 2,56 meter en zijn spronghoogte is indrukwekkend, met 3,19 meter vanuit stilstand en 3,44 meter vanuit een aanloop.

Wij wensen Vincent veel succes bij Life University!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.