Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Volleybalster Jenthe van Kastel op weg naar Graceland University

Volleybalster Jenthe van Kastel op weg naar Graceland University

Vanaf haar elfde is Jenthe fanatiek volleybalster, zowel indoor als beach. Voordat ze begon met volleyballen, speelde Jenthe vijf  jaar lang tennis.

Ze won vijf seizoenen op rij het kampioenschap bij CMV. In de B-leeftijdscategorie van Voltena werd Jenthe geselecteerd voor het Voltena-talententeam, wat resulteerde in intensievere training en deelname aan hogere teams. In de A-leeftijdscategorie van Voltena trainde Jenthe vijf keer per week. In het seizoen 2022-2023 werd het Voltena Dames 3 senior team kampioen en bereikte het de finales van de Nederlandse Open Jeugdkampioenschappen. In 2023 maakte Jenthe haar debuut in de Eredivisie (hoogste nationale niveau) met het eerste damesteam van Voltena. Ze werd voornamelijk getraind door toptrainer/coach Debora Schoon-Kadijk, zevenvoudig Nederlands kampioen en deelnemer aan de Olympische Spelen en Europese Kampioenschappen.

Daarnaast begon Jenthe op elfjarige leeftijd met beachvolleybal bij Kadijk Beach. Ze eindigde twee keer als vijfde op de Nationale Jeugdkampioenschappen en werd tweede op de Brabantse Kampioenschappen. Afgelopen seizoen trainde Jenthe met meiden van Eredivisie-niveau en met Raisa Schoon, die op wereldniveau speelt. Ook hier werd ze getraind door Debora Schoon-Kadijk.

Haar familie beschrijft Jenthe als iemand die niet snel opgeeft. Als ze iets in haar hoofd heeft, doet ze er alles aan om dit doel te bereiken. Ze is een echte doorzetter, kiest haar eigen pad, is onafhankelijk en is niet bang om risico’s te nemen. Haar teamgenoten beschrijven haar als een veelzijdig en hardwerkend persoon. Jenthe heeft een positieve houding en is zeer gedisciplineerd. Ze is altijd in voor een grapje, maar luistert ook goed naar anderen.

Jenthe speelt in het midden, maar kan ook spelen als Diagonaal of Buitenaanvaller. Ze heeft een sterk technisch spel (zowel in service als aanval) en is goed in blokkeren. Daarnaast is ze een echte teamspeler.

Na de zomer zal Jenthe het women’s volleybalteam van Graceland University gaan versterken. Het team kent een moeizaam seizoen waarin het vooral in uitwedstrijden vaak als verliezer van het veld stapte. Hopelijk kan Jenthe helpen het team weer op het goede spoor te krijgen.

Wij wensen Jenthe veel succes met haar studie en volleybalcarrière bij Graceland University!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.