Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly update – Week 41 2017

Wekelijks loopt KingsTalent een rondje langs de Amerikaanse velden, ook deze week was er weer genoeg moois te beleven aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Alle talenten zijn inmiddels aan de verschillende Conferences begonnen en spelen nu voor plekken in de conference playoffs en uiteindelijk de nationals! Webster Ruiter ging direct goed van start en scoorde 2 keer in een ruime overwinning met Lassen Community College.

We beginnen de week op dinsdag, op maandag kregen al onze talenten rust na een drukke voorgaande week. Sjoerd Schobbers ontving West Virginia Wesleyan College met de Salem Tigers. In een gelijk opgaande strijd kwamen de bezoekers na 25 minuten spelen op voorsprong, de bal lag voor open doel voor het intikken. De Tigers moesten lang wachten op de aansluitingstreffer maar na een uur spelen was daar dan toch de 1-1. Na de gelijkmaker ging de thuisspelende ploeg op zoek naar meer en een kwartier voor tijd leek dat er ook te komen toen Sjoerd voor zijn 7de (!) van het seizoen tekende. Kort nadat de Tigers de voorsprong namen kwam West Virginia echter weer op gelijke hoogte. In de resterende speeltijd werd er niet meer gescoord waardoor de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel eindigde. Een prima resultaat tegen een hooggeplaatst team, hiermee bevestigt Salem het goede spel van de laatste tijd tegen een sterke tegenstander.

Ook Anoucke Baas kwam in actie, ze ging met Delta State op bezoek bij Hendrix College. In totaal speelde Anoucke deze week maar liefst 3 wedstrijden! Ondanks dat de tegenstander het betere van het spel had, namen de bezoekers uit Mississippi na een half uur spelen zomaar de leiding. Vlak na rust wist Hendrix College de verdiende gelijkmaker binnen te knallen, maar 20 minuten voor tijd namen de dames van Delta State opnieuw de voorsprong. Een knullig eigen doelpunt zorgde voor een 2-1 overwinning voor Delta State.

Op woensdag was de eerste KingsTalent Clash van deze week. Christoph Willemsen kwam met Lincoln Memorial University op bezoek bij het Carson-Newman van Twan Verweij en Daan Smit. Dat de defensie van Twan en Daan als een huis staat werd ook in deze wedstrijd duidelijk. Ondanks een gelijk opgaande wedstrijd hield Twan opnieuw de nul en won Carson-Newman met 3-0. Alweer de 7e keer (!) op rij dat de lange keeper de nul weet te houden. De Noorse superspits Tobias Solem Karlsen was uitblinker met een hattrick.

Geert Bijl en Maurits Gersen gingen met Missouri Valley op bezoek bij Culver-Stockton College. In een bloedstollende wedstrijd had Missouri het betere van het spel maar wist het dat lange tijd niet in doelpunten uit te drukken. In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord waardoor beide teams overtime ingingen. Na 10 minuten spelen in overtime was daar dan toch de verdiende en winnende 1-0 voor Missouri Valley. Met deze overwinning verstevigt de ploeg de tweede plaats en lijkt het daarmee hard op weg naar een plek in de Nationals.

Donderdag was het zoals gewoonlijk rustig op de velden. Wel kwam Kaj Hoogeboom met SOKA in actie, de ploeg ontving Providence Christian College. Het werd een vrij makkelijke middag voor Kaj en zijn teamgenoten. SOKA liep uiteindelijk eenvoudig uit naar een dik verdiende 4-0 overwinning.

Ook Rowan Mankers kwam in actie, met Mankers in de basis speelde Marymount een sterke partij. Nadat er in de eerste helft niet gescoord werd lag de bal na 5 minuten in de tweede helft al in het netje, 1-0. Na een uur spelen liep Rowan tegen een gele kaart aan, kort daarna kwam de ploeg uit LA verdiend op 2-0. Van deze ruime marge kon Marymount echter niet lang genieten, binnen 5 minuten na de 2-0 stond de 2-1 al op het scorebord. Een kwartier voor tijd was het voor Rowan einde wedstrijd, 2 keer geel betekende rood voor de rechtsback. Een spannend slot volgde maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd was daar toch de verlossende 3-1 voor Marymount. Met deze overwinning behoudt het een goede positie om een ticket te bemachtigen voor de Nationals.

Op vrijdag werd er voor het eerst deze week weer gehockeyd. Julia van Dorsten en Old Dominion University waren na 3 nederlagen op rij weer toe aan een overwinning. Thuis tegen Temple liet het de tegenstander geen kans. Captain van Dorsten nam de ploeg bij de hand en was aangever bij zowel de 1-0 als de 2-0. Hierna wist ODU nog verder uit te lopen waarna de wedstrijd met 4-0 besloten werd. Een belangrijke overwinning waarmee de ploeg zicht houdt op de Nationals. ODU staat nu 4e in de Big East Conference achter de Liberty Flames.

Op dezelfde dag speelde Julia’s vriendin Moniek van Aarle met de Liberty Flames tegen Georgetown, een directe concurrent. De wedstrijd zou een stuk makkelijker verlopen dan vooraf gedacht. Al na 6 minuten spelen opende de Flames uit een rebound de score. Binnen het kwartier werd de marge al verdubbeld, na een indrukwekkende solo rondde sterspeelster Agueda Moroni af. Uit een strafcorner werd nog voor de rust de 3-0 eindstand bereikt. Ook de Flames behouden met deze overwinning hun kansen voor een plekje in de Nationals. De ploeg staat nu 3e in de Big East Conference achter onder andere UCONN, de nummer 1 van Amerika.

Webster Ruiter speelde met Lassen Community College een eenvoudige wedstrijd, in een 9-2 overwinning op Shasta College wist Webster zijn eerste 2 doelpunten in de VS binnen te prikken. Na een moeilijke start van het seizoen geeft deze ruime overwinning weer wat adem.

Door naar de voetbalvelden waar Floris Blom met de Lewis Flyers op bezoek ging bij Indianapolis. In een eerste helft met kansen voor beide teams kopte Floris de Flyers vlak voor rust uit een corner op voorsprong. Na een uur verdubbelde het team de voorsprong en leek de wedstrijd gespeeld. De ploeg uit Illinois verspeelde de ruime marge echter, 20 minuten voor tijd kwam de thuisploeg langszij en 5 minuten later stond het zelfs gelijk, 2-2. Kort voor tijd werd de winst alsnog veiliggesteld en daarmee de 7e overwinning in de conference geboekt. Inmiddels staat het team op plek 3 in de Great Lakes Valley Conference.

Zaterdag 7 oktober stond in het teken van een nieuwe KingsTalent Clash. Kevin Helsdingen kreeg met Calumet bezoek van het ‘Dutch trio’ van ONU, onder leiding van captain Jurren van der Gun, Dion Viola en Roel van Linschoten. Een wedstrijd waarin ONU uiteindelijk aan het langste eind zou trekken. Nadat de bezoekers uit Illinois al vroeg dichtbij waren met een schot op de lat werd de score na 15 minuten voetballen geopend, 1-0. Hierna waren beide ploegen gevaarlijk maar werd er voor de thee niet meer gescoord.  Ook de tweede helft bleef lange tijd spannend. Na een uur spelen wist ONU kort na elkaar de 2-0 en 3-0 te scoren waarna de wedstrijd gespeeld bleek.

Twan Verweij en Daan Smit reisden met Carson-Newman af naar North Carolina voor een uitwedstrijd tegen Catawba. Binnen het kwartier stonden de bezoekers op 1-0 voorsprong en dit zouden ze niet meer weggeven. In de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebouwd om uiteindelijk met een 3-0 overwinning van het veld te stappen. Hiermee breiden Twan en co hun record van opeenvolgende wedstrijden zonder tegen goal verder uit, inmiddels bleef het doel van de Utrechter al 8 wedstrijden schoon. Mede door de goede defensie staat Carson-Newman inmiddels op nummer 1 in Amerika en is het dus de te kloppen ploeg.

Koen Vos speelde met de Point Skyhawks een lastige uitwedstrijd tegen Milligan College. Vos mocht na 10 minuten vanaf 11 meter aanleggen voor de 1-0. Oog in oog met de goalie van Milligan faalde hij niet en opende hij de score. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord. In de tweede helft ging Milligan nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker maar kreeg het de bal niet tegen de touwen. Vlak voor tijd kreeg het de deksel op de neus en besliste de Skyhawks de wedstrijd, 2-0. Dit betekende voor Point de eerste overwinning in de Conference, een eindsprint is nodig om de Nationals nog te kunnen halen.

Kay in ’t Ven mocht met de Gamecocks op bezoek bij Kentucky, één van de sterkere teams uit Division 1. De Gamecocks begonnen de wedstrijd als nummer laatst van de Conference. Ondanks een sterke partij van de ploeg uit South Carolina ging het vlak voor tijd mis. In de allerlaatste minuut officiële speeltijd kwam Kentucky op 1-0 wat ook de eindstand bleek. De Gamecocks hadden meer verdiend maar keren toch met lege handen huiswaarts.

Ook voor Auburn University verloopt het seizoen nog wat stroef, op bezoek bij Union University kreeg de ploeg opnieuw de kans het momentum te keren. Tiuri Schieving mocht in de basis beginnen, Simon van Rheeden begon vanaf de bank. Na 20 minuten spelen keken de bezoekers al tegen een 2-0 achterstand aan. Toch wist het de rug te rechten en nog in de eerste helft op gelijke hoogte te komen. Na 35 minuten schoot Tiuri vanaf 11 meter raak en vlak voor rust tekende Simon voor de 2-2. Na de rust nam Union University de leiding waarna Auburn na voorbereidend werk van Simon opnieuw op gelijke hoogte kwam. De bezoekers verdiende een punt maar stonden na 2 tegendoelpunten vlak voor tijd toch met lege handen. Tiuri en Simon zijn nu gezamenlijk direct verantwoordelijk voor 4 van de 5 doelpunten van Auburn dit seizoen.

Bekijk hier de belevenissen van onze talenten in de voorgaande weken.